Поділитись:

Вчені знайшли під землею бактерії-зомбі

Понеділок, 17 грудня 2018, 04:32

Вчені виявили велике підземне скупчення бактерій, відомих під загальною назвою "глибока біосфера".

Про це пише CNN, передає theБабель.

Бактерії "зомбі" та інші форми життя живуть на кілька кілометрів нижче поверхні Землі. Вчені виявили їх після десятиліття досліджень, які змінили уявлення про життя на нашій планеті.

Про виявлення того, що отримало назву "підземний Галапагос", було оголошено у вівторок вченими з Deep Carbon Observatory ("Глибинна вуглецева обсерваторія"). Дослідження показує, що багато форм життя мають тривалість життя в мільйони років.

Виконавчий директор DCO Роберт Хейзен сказав, що результати є "вінцем" для тисячі вчених, які "відкрили нам очі на чудові перспективи – нові погляди на життя, яких ми ніколи не знали".

Біомаса екосистеми цих організмів оцінюється в 15-23 мільярда метричних тонн (16,6–25,4 мільярда тонн). Це в чотири рази менше за кількість мікроорганізмів, що мешкають на поверхні планети, і в 130 разів більше за кількість людського населення Землі.

Використовуючи досягнення в галузі технологій, вчені пробурили 2,5 кілометра (1,5 милі) у морському дні і взяли проби "мікробів з континентальних шахт і свердловин глибиною понад 5 кілометрів", йдеться в повідомленні обсерваторії.

Існують мільйони різних типів бактерій, а також архей – мікробів без ядра і мембранних органел, і еукаріотів – ядерних живих організмів, які живуть під поверхнею Землі, повідомляється в звіті. Передбачається, що близько 70% бактерій і архей планети живуть під землею.

Співголова DCO Мітч Согин сказав, що таке відкриття схоже на пошук нової Амазонки.

"Вивчення глибинних надр нагадує дослідження тропічних лісів Амазонки. Всюди життя, і скрізь приголомшлива безліч несподіваних і незвичайних організмів", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені довели: потрібно спати 8 годин - міф!

Надрукувати
мітки:
коментарів