Поділитись:

Кібербезпека ЗСУ відтепер працює у бойовому режимі

Вівторок, 18 грудня 2018, 01:24
Кібербезпека ЗСУ відтепер працює у бойовому режимі

Підрозділи кібернетичної безпеки Збройних Сил України перейшли на бойовий режим роботи.

На цьому наголосив 17 грудня під час брифінгу для ЗМІ начальник Військ зв’язку Збройних Сил України – начальник Головного управління зв’язку та інформаційних систем генштабу України  генерал-майор Володимир Рапко, – йдеться на сторінці Facebook Генерального штабу ЗСУ.

«У загальній системі кібербезпеки держави Збройні Сили України займають одне із провідних місць. Відповідними підрозділами була налагоджена повна взаємосумісність і взаємодія з суб’єктами забезпечення кібербезпеки в Україні. З оголошенням на території 10 областей України правового режиму воєнного стану ця співпраця тільки поглибилась. Підрозділи ЗС України, відповідальні за кібербезпеку, перейшли на бойовий режим роботи, – розповів генерал-майора Володимир Рапко.»

Основним напрямком діяльності підрозділів кібербезпеки є кібероборона держави, — наголосив генерал-майор Володимир Рапко. Зокрема це захист інформаційно-телекомунікаіційних систем Збройних Сил України від зовнішніх та внутрішніх загроз.

Починаючи з 2014 року, зафіксовано інтенсивне збільшення кількості кібератак різного ступеня складності, направлених на порушення функціонування системи управління та зв’язку ЗС України. Підрозділами кібербезпеки вироблені чіткі алгоритми реагування на різноманітні випадки кібернетичних загроз чи атак. Як правило, це DDoS атаки на системи й розповсюдження шкідливого програмного забезпечення.

Наприклад, одним із пристроїв кібернетичної безпеки було зафіксовано DDoS атаки на веб-сайт Міністерства оборони України – більше 6 тисяч звернень до сайту на секунду.

За своєю географією найбільше атак відбувається з території Росії, але також можуть використовуватись майданчики союзних нам країн для проведення кібератаки, що ускладнює остаточну ідентифікацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку вкрали прапор, який підняли на підтримку полонених моряків

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
14:00
10 квітня 2024
09 квітня 2024