Поділитись:

Польща закриє пішохідний перехід у пункті пропуску «Угринів-Долгобичув»

Вівторок, 18 грудня 2018, 13:40

Наприкінці 2018 року закінчується дія пілотного проекту з пішого перетину кордону в автомобільному пункті пропуску «Долгобичув-Угринів».

Про це повідомляється на сайті Nadbużański Oddział Straży Granicznej.

Пункт пропуску «Долгобичув-Угринів» повністю розташований на польській стороні, де прикордонний контроль здійснюється польськими та українськими прикордонними службами. Для пішого перетину кордону тут облаштували один із секторів, призначених для перевірки автобусів.

Пішохідний контроль руху в Долгобичуві розпочався 1 липня 2015 року. Проект мав на меті оцінити суспільний попит та визначити масштаби прикордонного руху для пішоходів. Згодом отримані дані будуть використані для розробки та впровадження належної пішохідної інфраструктури, що забезпечить відповідні умови та безпеку для людей, які бажають скористатися цією формою подорожі.

Наразі тимчасовий характер інфраструктури створює багато загроз і не дозволяє продовжити дію пілотного проекту у його нинішньому вигляді. Окрім того, зважаючи на тривале очікування перетину кордону людьми, які подорожують автобусом, виправдано, що автобусні переїзди повинні використовуватися за призначенням.

За добу кордон у пункті пропуску «Долгобичув-Угринів» перетинають більше 3,5 тисяч мандрівників, з яких пішки або на велосипеді – близько 850 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступного року на кордоні з Польщею відкриють ще 4 пункти пропуску

Надрукувати
мітки:
коментарів