Поділитись:

Луцьким підприємцям дають час, аби розібралися зі стоками

Середа, 19 грудня 2018, 07:33

Чимало підприємств Луцька і Волині досі не мають відповідних систем очистки стічних вод і не встановлюють локальних очисних споруд.

Це призводить до суттєвого перевищення вмісту шкідливих речовин у використаній воді та до забруднення навколишнього середовища отруйними хімікатами, – повідомляє КП "Луцькводоканал". 

Юридичні особи, бізнес та підприємці, які використовують воду у виробництві та на підприємствах в технологічних цілях, а також для задоволення санітарно-побутових потреб, здебільшого не стежать за якістю та очисткою скидіві і не встановлюють локальних очисних споруд. За ці порушення передбачені дуже жорсткі санкції та штрафи, що визначені правилами приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення міста Луцька на 2018-2022 роки, затверджених рішенням виконкому. Для підприємств, стоки від діяльності яких перевищують гранично допустимі норми, КП «Луцькводоканал» може блокувати роботу шляхом перекриття водовідведення та накладанням величезних штрафів.

Однак комунальне підприємство надає можливість споживачам привести свої стоки, відповідно до норм. 

Упродовж трьох років такі підприємства повинні встановити необхідні системи очистки та запровадити каналізаційно-очисні заходи. Крім цього, вони також зобов’язані здійснювати оплату за послуги водовідведення із коефіцієнтом 3,0. І хоча оплата за скиди зросте утричі, при цьому зникне загроза накладання штрафів та припинення водовідведення. Якщо ж підприємства не погодяться на запропоновані умови, тоді КП «Луцькводоканал» має право в будь-який день проводити контрольні проби скидів води. А за виявлений перевищений вміст шкідливих речовин на підприємства будуть накладатися штрафи у десятикратних коефіцієнтах.

При незгоді із запропонованими шляхами вирішення проблеми КП «Луцькводоканал» має право перекривати підприємствам-порушникам приймання стоків і вимагати негайного усунення всіх недоліків. 

Надрукувати
мітки:
коментарів