Поділитись:

Не купуйте "нелегальних" ялинок, якщо не хочете проблем із законом, - поліцейські

Вівторок, 18 грудня 2018, 22:25
Не купуйте

Напередодні ялинкового сезону поліція Волині закликає продавців лісових красунь не займатися незаконною вирубкою ялинок, а покупців – не купувати незаконно зрізані деревця. 

Про це поліцейські написали на своєму офіційному сайті.

З 2009 року офіційно продаються ялинки, які мають спеціальне електронне маркування, яке свідчить про те, що дерево вирубали легально і воно безпечне для здоров’я.

Поліція попереджає, що відповідно до ст. 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення, незаконна вирубка і пошкодження дерев та чагарників, знищення або пошкодження лісових культур, тощо, тягнуть за собою адміністративну відповідальність. Якщо ж особу викрили у незаконній вирубці лісу, то згідно із ст. 246 Кримінального кодексу України правопорушнику окрім штрафу загрожує ще й арешт або позбавлення волі на строк до трьох років.

Окрім цього, за порушення правил торгівлі у відповідності до ст. 159 та ст. 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення настає адміністративна відповідальність у вигляді штрафу.

Поліція Волині зичить усім жителям області веселих свят і закликає не купувати ялинки, котрі не мають відповідного маркування, аби не мати проблем із законом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лучан кличуть на засвічення ялинки (відео)

Надрукувати
мітки:
коментарів