Поділитись:

У квартирі згорів батько колишнього художнього керівника драмтеатру Волині

Середа, 19 грудня 2018, 11:20
У квартирі згорів батько колишнього художнього керівника драмтеатру Волині

У Тернополі у власній квартирі під час пожежі загинув народний артист України Петро Трохимович Ластівка – батько Петра Петровича Ластівки, який з 2011 до 2016 року був художнім керівником Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Тараса Григоровича Шевченка.

Пожежа сталася 18 грудня, рятувальники на місці виявили тіло чоловіка, повідомляє УНІАН.

У квартирі згорів батько колишнього художнього керівника драмтеатру Волині

Як інформують місцеві видання, у пожежі загинув народний артист України Петро Ластівка. Йому було 96 років. Інформацію підтвердив журналіст Євген Баров, який до останнього відвідував артиста. 

"Скоріш за все, Петро Трохимович отруївся чадним газом, зараз важко сказати причину. Жив він сам вже майже 20 років, відколи померла його дружина, пані Марія. Син Петро проживає у Черкасах. Позавчора я в нього був, приносив йому їсти. Він скаржився на біль у спині, я допоміг йому поїсти. Він дуже був слабкий останнім часом", зазначив він. 

Довідково: 

Петро Трохимович Ластівка народився 5 червня 1922 року у с. Савинці, нині Рокитнянського району Київської області. український радянський актор, літератор. Заслужений артист УРСР (1972). Народний артист УРСР(1980). Закінчив школу кіноактора при Київській кіностудії художніх фільмів (1949, нині кіностудія ім. О. Довженка). Працював у Закарпатському та Чернігівському музично-драматичному театрах. 1960–1988 – актор Тернопільського музично-драматичного театру (нині академічний театр). Зіграв понад 100 ролей. Батько Петра Петровича Ластівки. Він тривалий час був художнім керівником драмтеатру на Волині. Навесні 2016 року Петра Ластівку зі скандалом звільнили. А взимку 2016 він очолив театр у Черкасах. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Людей змусили проти мене голосувати", – Петро Ластівка про звільнення з театру в Луцьку

Надрукувати
мітки:
коментарів