Поділитись:

Єврокомісія ухвалила рішення про безвізовий режим з Україною

Вівторок, 19 квітня 2016, 14:02
Єврокомісія ухвалила рішення про безвізовий режим з Україною

Єврокомісія ухвалила політичне рішення щодо лібералізації візового режиму з Україною та Грузією, оскільки країни дотримуються необхідних критеріїв.

Про це заявив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, – повідомляє Укрінформ.

"Україна і Грузія виконують критерії з лібералізації візового режиму. Існують певні труднощі, але ми спільно долаємо їх. Країни фактично готові до цього, ми у Єврокомісії вже ухвалили політичне рішення. Справа за Європарламентом та Радою ЄС, які ухвалять відповідне рішення", – сказав Юнкер.

Відзначається, що найближчим часом Європейська комісія передасть до Європейського парламенту пакет законодавчих актів про скасування віз для громадян України для короткострокових подорожей в країни "шенгену".

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус, зокрема, заявив, що Україна виконала "домашнє завдання" для візової лібералізації, і тепер черга Євросоюзу дотримати обіцянки.

"Тепер ми мусимо імплементувати те, що самі вирішили. Багато представників ЄС наголосили на цьому, тож, сподіваюся, цей процес пройде злагоджено. Ми не маємо зводити додаткових перешкод всередині цього шляху чи придумувати якісь нові правила. Це безкінечний процес, ніхто не є ідеальний, але ці держави здійснили те, чого від них вимагали. Тепер свою частку роботи маємо зробити ми, і, сподіваюся, до літа вони мають отримати безвізовий режим", – заявив він.

Надрукувати
мітки:
коментарів