Поділитись:

На захист довкілля волиняни спрямували понад 11 мільйонів гривень

П'ятниця, 21 грудня 2018, 09:00
На захист довкілля волиняни спрямували понад 11 мільйонів гривень

Для фінансування заходів, спрямованих на захист навколишнього природнього середовища, на Волині впродовж січня-листопада сплачено 11,3 мільйона  гривень екологічного податку.

Це на 26,9 відсотка більше проти аналогічного періоду торік, – повідомляє ГУ ДФС у Волинській області. 

Зокрема із загальної суми надходжень екологічного податку до держбюджету сплачено 5,08 мільйона гривень, а решта суми отримали місцеві громади.

«Враховуючи загалом сприятливу екологічну ситуацію в області, насамперед через відсутність великих промислових забруднювачів довкілля, сума сплаченого екологічного податку суттєво менша, аніж у промислових регіонах. Однак, відновлення екологічної рівноваги – питання, що завжди на часі. Саме тому просимо платників екологічного податку вчасно та в повному обсязі забезпечувати сплату передбачених законом платежів», – наголошує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів підкреслила, що лише спільна турбота про захист та відновлення довкілля, раціональне використання природних ресурсів сприятиме розвитку економічного потенціалу Волині.

Отож, в Головному управлінні ДФС у Волинській області звертаються до лідерів територіальних громад з проханням пильнувати за тим, щоб всі суб’єкти господарювання, котрі здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення, скиди забруднювальних речовин безпосередньо у водні об’єкти, розміщують відходи у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах, отримували дозволи на здійснення забруднення довкілля та реєструвалися платниками екологічного податку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підприємці-спрощенці спрямували до бюджетів Волині 450 мільйонів гривень

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024