Поділитись:

На Волині пояснили, чому виникають черги з розмитненням авто

Четвер, 20 грудня 2018, 16:51
На Волині пояснили, чому виникають черги з розмитненням авто

Доставлення авто з Європи в зону митного контролю здійснюється після подання електронної митної декларації.

На цьому наголосили у Волинській митниці ДФС. 

Увагу українських власників автомобілів з іноземною реєстрацією звертають на Тимчасовий порядок виконання митних формальностей під час здійснення митного оформлення транспортних засобів для їх вільного обігу на митній території України, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 12 грудня 2018 р. №1077. 

У ньому, зокрема, проблема простою – очікування на митне оформлення автомобілів, які зберігаються у здебільшого приватних, а тому платних терміналах, вирішується нормами статей 12 та 13.

Відповідно до тимчасових правил, «доставлення транспортного засобу в зону митного контролю здійснюється декларантом ПІСЛЯ ПОДАННЯ ЕЛЕКТРОННОЇ МИТНОЇ ДЕКЛАРАЦІЇ» та отримання від органу доходів і зборів повідомлення із зазначенням дати та часу пред’явлення транспортного засобу органу доходів і зборів. Після пред’явлення транспортного засобу, коли для виконання митних формальностей більше не потрібно його наявності, орган доходів і зборів так само надсилає декларанту повідомлення про можливість вивезення автомобіля із місця митного оформлення.

Раніше Волинська митниця уже повідомляла, що стихійний вибір громадянами органу доходів і зборів, де вони здійснюють митне оформлення свого автомобіля з іноземною реєстрацією, призводить до надмірного скупчення транспортних засобів в одних митних терміналах за рахунок порожнечі в інших. Це суттєво впливає на час очікування декларантами рішення про випуск, призводить до додаткових витрат за простій авто в терміналах і тимчасове проживання їхніх власників на Волині.

Тому керівник Волинської митниці ДФС Євген Шелігацький закликає автовласників сповна користуватись правами, наданими законодавством України. Для цього - дотримуватись встановленого Тимчасового порядку митного оформлення, уникаючи невиправданих простоїв та зайвих витрат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як на Волині розмитнити "євробляху" без черг і додаткових витрат

Надрукувати
мітки:
коментарів