Поділитись:

УПЦ "МП" зобов’язали змінити назву і визнати приналежність до Росії

Четвер, 20 грудня 2018, 15:35

Верховна Рада проголосувала за проект закону №5309, згідно з яким Українська православна церква так званого Московського патріархату має змінити назву і вказати свою приналежність до Росії.

За це рішення 20 грудня проголосували 240 народних депутатів, – пише Українська правда. 

Серед них і волинські нардепи Ігор Гузь, Ігор Лапін, Степан Івахів. 

Ірина Констанкевич, Юрій Савчук і Сергій Мартиняк були відсутні. 

Після голосування представники "Опозиційного блоку", які виступали проти перейменування, вимагали переголосування проекту закону, проте спікер парламенту Андрій Парубій заявив, що закон ухвалений.

Згідно з документом, релігійна організація (об'єднання), яка є частиною іншої структури, керівний центр якої знаходиться  в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та тимчасово окупувала територію України, зобов'язана у своїй повній назві відображати відповідну приналежність.

Зокрема, як зазначили у своїх виступах нардепи, УПЦ МП має змінити назву на Російська православна церква в Україні.

Також вони висловлювали думку про те, що представники російської церкви не мають право вести діяльність у зоні бойових дій, зокрема, щоб не передавати агресору інформацію про українські війська.

У документі повідомляється, що метою закону є забезпечення державної безпеки та суверенітету України, а також забезпечення суспільства повною та достовірною інформацію.

Нагадаємо: під Верховної Радою проти цього закону мітингували віряни УПЦ "МП". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Махач" у Верховній Раді: Гузь напав на Шуфрича (відео)

Надрукувати
мітки:
коментарів