Поділитись:

Екс-керівник єпархії УПЦ "МП" на Волині зізнався, що "зомбував" людей

П'ятниця, 21 грудня 2018, 10:38
Екс-керівник єпархії УПЦ

Митрополит Вінницький і Барський УПЦ Симеон (Шостацький), якого назвали в УПЦ "МП" "розкольником" і звільнили, визнав, що раніше впливав на людей через проповіді. 

Зокрема владика говорив вірянам, що УПЦ КП та УАПЦ – неканонічні організації. Про це митрополит заявив в ефірі телепередачі "На часі" телеканалу "Віта».

"Я вибиачався перед парафіянами, адже будучи архієреєм, 22 з гаком роки, захищаючи себе і ту позицію, особливо на Волині, Західній Україні, постійно казав, що там неканонічно, там безблагодатно на тій стороні, у тій церкві або тих церквах. Тільки в нас є істина. Тому і моя провина у тому зомбуванні людей, формуванні певних настроїв та відношень», – розповів він. 

Митрополит Симеон визнав, що священики "вбивали одне в уми людей". 

"Ми, на превеликий жаль, зокрема і я, брехали людям, що ми Українська православна церква, не додаючи, що ми Московський патріархат», – заявив Симеон. 

Нагадаємо: Митрополит Вінницький і Барський Симеон єдиний з 83-х учасників Собору Української православної церкви "Московського" патріархату не підписав постанову Синоду. 

Довідково: 

Симеон (Шостацький) з 4 травня 1996 року до 10 червня 2007 року був єпископом Володимир-Волинським і Ковельським, керівником новоствореної Володимир-Волинської єпархії УПЦ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це сильний, потужний вчинок", – владика Михаїл про свого суперника

Надрукувати
мітки:
коментарів