Поділитись:

У Луцьку з’явилося «Громадське інтерактивне телебачення»

Субота, 22 грудня 2018, 09:00
У Луцьку з’явилося «Громадське інтерактивне телебачення»

У місті Луцьку невдовзі на всю потужність запрацює телебачення, де охочі містяни могтимуть стати його частинкою.

Про це у коментарі ІА «Конкурент» розповів його співзасновник Олег Величко.

«Це телебачення є громадською організацією. І члени громадської організації його створили. Це не комерційна структура. Зараз відбувається тестове випробування обладнання, підготовка як творчого, так і технічного персоналу і його підбір. Ми в тестовому режимі зараз працюємо в інтернеті», – розповів Олег Величко.

Також він додав, що «ГІТ» буде повноцінним телеканалом, який запрацює після нового року, у другій половині січня.  

«Це буде повноцінний канал, який транслюватиметься в кабельній мережі Луцька. Це такий майданчик для того, щоб лучани мали можливість обговорити тему якусь, поспілкуватися між собою, поставити якісь запитання», – уточнив співзасновник каналу.

До того ж, кожна людина за допомогою Skype, Viber, Whatsapp, може вийти в ефір, висловити свою думку стосовно різних проблем чи й взагалі самостійно надати якусь тему для обговорення.

«В принципі це буде безцензурне телебачення. Ми й говоримо в преамбулі, що кожен громадянин може відчути себе оператором, режисером і ведучим у нашій концепції. Тому, що сьогодні технічні засоби зв’язку і комунікації дозволяють це робити. Якщо 30 років тому, коли ми починалися займатися телебаченням, цього не було. То сьогодні хороший смартфон знімає у кращій якості, ніж ті професійні камери, які були в нас у 90-х роках», – розповів Олег Величко.

Як виявилося, він виношував ідею створення такого телеканалу вже давно.

«Я ще хотів це робити на «Аверсі», але там були певні обставини, які не дозволяли цього робити. В такому форматі, ще в Україні не працює жодна телекомпанія», – підкреслив автор ідеї.

Та підсумував, що новий луцький телеканал буде відрізнятися від стандартного телебачення, де є тема, режисер, заготовлений редакторський сценарій і підібрані відповідні гості.

«У нас такого фільтра не буде», – запевнив Олег Величко.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Луцьку з'явиться нове місцеве радіо

Надрукувати
мітки:
коментарів