Поділитись:

Що зміниться для волинян у постачанні електроенергії з 1 січня 2019, - ЗМІ

Субота, 22 грудня 2018, 07:26
Що зміниться для волинян у постачанні електроенергії з 1 січня 2019, - ЗМІ
ФОТО ІЛЮСТРАТИВНЕ

Зважаючи на внесені зміни до Закону України «Про ринок електричної енергії», тимчасово з 1 січня 2019 року до 31 грудня 2020 року включно товариство з обмеженою відповідальністю «Волиньелектрозбут» надаватиме універсальні послуги побутовим та малим непобутовим споживачам, бюджетним установам незалежно від розміру договірної потужності та іншим споживачам, електроустановки яких приєднані до електричних мереж з договірною потужністю до 150 кВт.

Про це повідомляє ВолиньUA, посилаючись на прес-центр ПрАТ "Волиньобленерго"

У зазначений період для цієї категорії споживачів поширюються всі права та обов'язки, що передбачені статтею 63 Закону України «Про ринок електричної енергії». 

Згідно із отриманою ліцензією (постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 14.06.2018 р. № 429), ТОВ «Волиньелектрозбут» уже здійснює постачання електричної енергії в якості постачальника універсальних послуг на закріпленій території – адміністративній території Волинської області. 

Відповідно до Правил роздрібного ринку електричної енергії, з 1 січня 2019 року укладатимуть договори між споживачами та ТОВ «Волиньелектрозбут» шляхом приєднання споживачів до публічних договорів про постачання електричної енергії постачальника універсальних послуг. Це можуть бути подання заяви-приєднання та/або оплати за рахунком, який вам буде чи вже надіслано одночасно із заявою, та/або факт споживання будь-яких обсягів електроенергії. 

Зауважимо, що договір про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг – домовленість між постачальником універсальних послуг та побутовим або малим непобутовим споживачем, яка передбачає постачання всього обсягу фактичного споживання електричної енергії побутовим та малим непобутовим споживачем у певний період часу постачальником універсальних послуг за цінами постачальника універсальних послуг. 

Звертаємо вашу увагу, що відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» в разі, якщо вартість предмета закупівлі дорівнює або перевищує 200 тис. гривень, потрібно дотримуватися принципів здійснення публічних закупівель. Щодо питань закупівель електричної енергії за державні кошти слід звертатися за телефонами: тел/факс: (0332) 78-05-11, 78-73-23. Е-mail: [email protected]

Для закупівлі електричної енергії за державні кошти потрібно завантажити бланки таких документів: 

  • протокол проведення переговорів щодо закупівлі електричної енергії; 
  • договір про постачання електричної енергії постачальником універсальної послуги;
  • комерційна пропозиція № 3 «Універсальна «БЮДЖЕТ»;
  • заява-приєднання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З бюджету Луцька таки скерують кошти комунальним підприємтвам

Надрукувати
мітки:
коментарів