Поділитись:

Волинські поліцейські поповнили музей вилученою колекцією унікальної зброї

Субота, 22 грудня 2018, 22:27
Волинські поліцейські поповнили музей вилученою колекцією унікальної зброї

Поліція Волині в співпраці з СБУ та Державною виконавчою службою передала обласному краєзнавчому музею 14 одиниць холодної зброї кн. XIX поч. XX ст.. Цінний арсенал правоохоронці вилучили в 2015 році під час спроби його незаконного ввезення в Україну. 

Про це повідомили на офіійному сайті поліції Волинської області.

"Зброя після вироку суду знаходилася на відповідальному зберіганні в Головному управлінні Нацполіції в області. Було встановлено, що передані предмети становлять історичну та культурну цінність. Приємно, що завдяки нашій співпраці Музейний фонд України поповнився колекцією холодної зброї", – зазначила заступник керівника поліції Волині, полковник поліції  Наталія Пасічник.    

Волинські поліцейські поповнили музей вилученою колекцією унікальної зброї Волинські поліцейські поповнили музей вилученою колекцією унікальної зброї

Довідково:  відповідно до вироку Володимир-Волинського міського суду Волинської області в грудні 2015 року в зоні діяльності міжнародного пункту пропуску "Устилуг" Волинської митниці Державної фіскальної служби, волинянин  незаконно, з приховуванням від митного контролю перемістив через митний контроль холодну зброю. 

Суд призначив йому покарання із конфіскацією предметів контрабанди. На виконання вироку суду вилучена холодна зброя була передана на зберігання до ГУНП у Волинській області. Серед переданих речей – різноманітні багнети періоду Першої і Другої світових воєн. Окремі зразки озброєння є колекційною рідкістю і перебували на озброєнні армій інших континентів. До слова, вся зброя в добре збереженому стані, без дефектів.  

Волинські поліцейські поповнили музей вилученою колекцією унікальної зброїВолинські поліцейські поповнили музей вилученою колекцією унікальної зброїВолинські поліцейські поповнили музей вилученою колекцією унікальної зброї

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нацполіції буде новий підрозділ

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024
13 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
14:00