Поділитись:

Волинянин зробив бізнес на курчатах-бройлерах

Вівторок, 25 грудня 2018, 11:41
Волинянин зробив бізнес на курчатах-бройлерах

Мешканець райцентру Ківерці Геннадій Зелуцький вирощує курей-бройлерів.

Чоловік вирішив зайнятися бізнесом та поїхав на роботу в Польщу, де заробив 40 тисяч гривень. Частину коштів він і вклав у свою майбутню справу - за 26 тисяч гривень купив інкубатор. Про це повідомляє gazeta.ua

Ще кілька тисяч витратив на матеріал для курника і кліток, корм для курчат. Пізніше оформився приватним підприємцем. Одразу платив по 800 гривень податків, хоча перші три місяці нічого не заробляв. По вісім гривень купив тисячу яєць із Чехії. Бройлери породи РОСС-308. Швидко набирають вагу. За два місяці можуть уже бути до 3 кілограмів. Ще на 200 доларів узяв інфрачервоних ламп для обігріву. З бетонних блоків збудував невеликий курник. Усередині побілив вапном, добре дезінфікує. Встановив клітки, облаштував лампами, годівницями та поїлками.

"Для бройлерів основне — правильна їжа, світло і тепло. За 7 тисяч гривень ще мусив докупити генератор, щоб підтримувати електропостачання. Бройлери максимум можуть витримати без світла 4 години. А в нас буває вимикають його на півдня, - розповів волинянин.

Коли вилупилися 676 курчат, то перші дні тримав їх у невеликих коробках із тирсоплити під лампами. Температурний режим — 32 градуси. П'ять днів годував їх кормом із кукурудзи, пшениці та соєвого молока. Пізніше додав рибне і трав'яне борошно. 

"Заробляти збирався переважно на курчатах. Це вигідніше. Не витрачаєшся на корм та електроенергію. Продав сотню добових курчат по 15 гривень — відбив вартість яєць. Тих, які мали по три доби, збув по 30 гривень. Ще 250 продав тушками по 150 гривень. Сам на базар возив. Частину взяли у місцеве кафе. Вигідно, бо собівартість кілограма живої ваги — один долар. Зазвичай на бройлерах гарантовано заробляєш удвічі більше від того, що вклав. А якщо все робиш правильно — то й утричі. Тепер збираємося закладати гусячі яйця. Такі продають по 15 гривень за штуку. Відкладаємо гроші на другий інкубатор", - розповів Генадій Зелуцький.

Читайте також: Запустили платформу для відстежування цін на продукти

Надрукувати
мітки:
коментарів