Поділитись:

"Московський патріархат" піде до суду через закон про перейменування

Середа, 26 грудня 2018, 10:15

Українська православна церква "Московського патріархату" ініціюватиме звернення до Конституційного суду щодо закону, який зобов'язує її вказати в назві приналежність до Росії.

Про це заявив голова юридичного відділу УПЦ МП протоієрей Олександр Бахов, – інформує інформаційно-просвітницький відділ церкви.

Із його слів, УПЦ "МП" надіслала звернення до Президента України Петра Порошенка з проханням застосувати вето до згаданого закону, однак він таким правом не скористався.

"Окрім цього, так як має місце порушення Конституційних норм і принципів, ми ініціюємо звернення до Конституційного суду", – сказав Бахов.

Ухвалений закон, з його слів, "порушує право на свободу віросповідання та дискримінує за релігійною ознакою мільйони віруючих" УПЦ "МП". 

"Окрім цього він не відповідає Конституції України та порушує міжнародні зобов’язання, які на себе взяла наша держава, що відображені у таких основних документах як, Загальна декларація прав людини, Міжнародний пакт про громадянські і політичні права, Декларація про ліквідацію всіх форм нетерпимості та дискримінації на основі релігії чи переконань, Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод", – заявив голова юридичного відділу церкви.

Він додав, що "будь-які спроби з боку держави змусити церкву змінити свою назву є незаконними, навіть якщо це робиться шляхом прийняття відповідних законів, і розцінюються з точки зору міжнародного права, як втручання у внутрішні справи релігійної групи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-керівник єпархії УПЦ "МП" на Волині зізнався, що "зомбував" людей

Надрукувати
мітки:
коментарів