Поділитись:

Чому в Україні 4G "ловить" не всюди

Четвер, 27 грудня 2018, 08:45
Чому в Україні 4G

Оператори мобільного зв’язку все ще будують мережу 3G – паралельно з 4G, тому мобільний інтернет працює з перебоями в багатьох населених пунктах.

Про пишуть Українські національні новини. 

Зокрема в компанії Vodafone повідомили, що почали будувати мережу 4G лише з березня цього року.

"За неповні 9 місяців побудували мережу, порівняну з європейськими країнами. Тільки в Європі на будівництво йшло по 3-4 роки. Сьогодні ми продовжуємо активно будувати 4G і добудовувати 3G. При цьому покрити 4G всю територію країни можливо лише з використанням низьких діапазонів", – зазначили в компанії.

За даними компанії, мережею 3G покрито 85% населення України, 4G покриває 24 області й 18 млн населення.

"Також важливо розуміти, що 4G не покликаний замінити собою 3G. Це комплементарні технології передачі даних, які існують паралельно і разом забезпечують необхідну ємність мережі для швидкісної передачі даних. 3G забезпечує широке національне покриття, а 4G будується перш за все там, де є висока концентрація трафіку і де 3G-мережа не справляється з навантаженням", – уточнили в прес-службі Vodafone.

У компанії "Київстар" зазначили, що наразі забезпечили покриття 4G майже у 4 тисячах населених пунктів України, охопивши таким чином 50 % населення країни, втім будівництво мережі триває.

"Наразі зв’язок 4G доступний майже у 4 тисячах населених пунктів України – і не тільки у великих містах, а й в селах. Це територія, де проживає понад 50% громадян України. Нещодавно "Київстар" включив 4G ще у 196 населених пунктах. Будівництво мережі триває і буде продовжено в новому 2019 році", – зазначили у компанії.

Що стосується зв’язку 5G, прес-служба оператора, повідомила, що поки що це – "питання майбутнього".

У компанії теж зазначили, що мережею 4G охопили далеко не всю територію країни.

"4.5G-мережа lifecell охопила 4572 населених пункти країни. Тепер скористатися перевагами LTE-технології можуть понад 25 мільйонів українців в усіх областях України. Наразі 4.5G-покриття оператора доступне для 54% населення України та охоплює близько 12 % території країни (найвищий показник на ринку з географії покриття та за кількістю охопленого населення). У 2359 населених пунктах lifecell – єдиний оператор, що надає швидкісний Інтернет четвертого покоління", - зазначили в компанії.

Втім у прес-службі оператора зазначили, що покриття постійно буде розширюватися і в перспективі 3-5 років воно зможе охопити всю країну. Водночас запуск 5G в Україні, за даними прес-служби, залежить більшістю від регуляторних, технічних та економічних факторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, чи можна буде кудись додзвонитися в новорічну ніч

Надрукувати
мітки:
коментарів