Поділитись:

#сім_сорок. Як досягнути того, що загадуєш на Новий рік?

Четвер, 27 грудня 2018, 07:40

Чимало людей напередодні Нового року підсумовують прожите та готують плани на наступний рік. Це час для обіцянок, складання списів та задумів. Саме під Новий рік багато хто планує нарешті вивчити англійську мову, більше читати, зробити ремонт, навчитися водити авто, поїхати в Париж чи покращити свою фізичну форму.

Однак часто задумане так і не відбувається. Чому? Поділюся своїми спостереженнями.

Ви можете ставити надто цілей. Тому зусилля розпорошуються і важко зробити хоч щось справді якісно. В такому випадку не зайвим буде обрати пріоритети. Наприклад, одна із цілей може бути головною, а інші за залишковим принципом.

Ви хочете досягнути чогось одразу. Є певні цілі, які справді потребують часу для стабільного результату. Наприклад, аби здобути хорошу фізичну форму на тривалий час, потрібно виробити звичку займатися фізкультурою та навчитися правильній харчовій культурі.

З іншої сторони, існує чимало задач, які ви відкладаєте на завтра, однак розправитися з ними можна легко порівняно швидко. Для прикладу, вас дратує зашаращена шафа з одягом. Тож знайдіть день, щоб перебрати гардероб. Ще один день – щоб віддати, продати чи подарувати те, що вам уже непотрібне. Лише два дні – а дихати справді стане легше.

Ви забуваєте про свої цілі. Рутина затягує і вже в кінці лютого ми згадуємо, що так і навчитися кататися на ковзанах. Для того, щоб пунктики оновлювати в пам’яті, ведіть щоденник. На титульній сторінці випишіть список своїх «хочу», і кожен день записуйте, що ви зробили, аби досягти їх. 

Ви надто неякісно використовуєте час. Таке буває з усіма і нинішній світ цьому сприяє. Соцмережі, інформаційний простір, непотрібні розмови засмічують ваш час. Для того, щоб прочитати книжку, середнього розміру, достатньо щодня по півгодини читати протягом тижня. Їх легко знайти, вимкнувши інтернет перед сном. Порахуйте, що в місяць ви зможете прочитати від трьох книжок!

Якщо наприкінці року ви не можете поставити галочку «виконано» навпроти деяких ваших цілей, не розчаровуйтеся, а аналізуйте, чому це сталося. Часом змінюються пріоритети. Часом ви непомітно змінюємо захоплення, переїжджаємо, змінюємо роботу і відповідно змінюємо наші «хочу».

А ви вже записали, чого бажаєте від 2019?  

Надрукувати
мітки:
коментарів