Поділитись:

Уряд скасував дозволи на утеплення житлових будинків

Четвер, 27 грудня 2018, 13:40

Відтепер для проведення будівельних робіт з комплексної теплоізоляції вже введених в експлуатацію житлових будинків не потрібно отримувати дозвільні документи.

Про це повідомляє Урядовий портал.

18 грудня 2018 року Кабінет Міністрів України затвердив оновлений Перелік будівельних робіт, які не потребують документів на їх виконання, та після закінчення яких об’єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію. 

Зокрема, тепер для проведення будівельних робіт з комплексної теплоізоляції вже введених в експлуатацію житлових будинків (стін, даху, горища, технічного поверху, цоколя чи підвалу) не потрібно отримувати такі дозвільні документи. Це стосується індивідуальних житлових будинків, які належать до об’єктів із незначними (СС1) наслідками, та багатоквартирного житла висотою до 100 м - об’єктів із середніми (СС2) наслідками.

«Раніше, щоб провести утеплення житлового будинку, наприклад, стін, даху чи горища, потрібно було отримувати обов’язковий дозвіл ДАБІ. Це могло затягувати проведення таких робіт на декілька місяців. Тому, оновлюючи перелік нескладних будівельних робіт, які можуть виконуватися без дозволу і які не потребують введення в експлуатацію, ми включили до нього роботи з теплоізоляції приватних та багатоквартирних житлових будинків», – повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Крім того, 1 грудня вступили в дію оновлені державні будівельні норми (ДБН) щодо теплоізоляції фасадів (ДБН В.2.6-33:2018 «Конструкції зовнішніх стін із фасадною теплоізоляцією. Вимоги до проектування»), які, зокрема, передбачають впровадження європейських вимог до енергомодернізації фасадів. Проведення таких заходів дозволить українцям заощаджувати до 15 % тепла щороку, а для всієї країни ця економія може скласти близько 3 млрд грн за умови термомодернізації 3 % всіх будівель щороку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку через утеплення будинку виник скандал

Надрукувати
мітки:
коментарів