Поділитись:

Різні профілі – одне авто: лучанин розповів, як махлюють у BlaBlaCar (оновлено)

Четвер, 27 грудня 2018, 13:13
Різні профілі – одне авто: лучанин розповів, як махлюють у BlaBlaCar (оновлено)

Лучанин Тарас Ковальчук розповів про шахрайстку схему, яка шириться за допомогою сервісу BlaBlaCar.

Його донька ледь не стала жертвою такого "бізнесмена". Про це чоловік написав у Facebook. 

"Є категорія водіїв, які обманюють пасажирів, наражаючи їх на небезпеку, і про це варто не мовчати. Бо сам якимось чином став "жертвою" водія-шахрая. Моя донька в силу певних обставин вирішила скористатися сервісом і забронювала поїздку до Львова. Про цей факт я дізнався годину тому, коли, нічого не підозрюючи, мав відвезти її на з/д вокзал, а вона мені повідомила інше: "Їду попупутним авто", – зазначив він. 

Як розповів чоловік, виходу не було, тому підвозив доньку до пункту призначення, паралельно випитуючи про водія авто, відгуки про нього, марку автомобіля тощо.

Згідно із профілем, автомобіль мав би бути Renault Espacе. Натомість приїхав бус, з нього вийшов водій, розгорнув папірець і почив перечитувати список пасажирів.

"Кажу до нього: "Навіщо ти дуриш людей і брешеш, коли пропонуєш поїздку?!"  Відповідь проста і я її розумію: "Я нікого не змушую зі собою їхати". Правий, нічого не скажеш. А винні у всьому цьому ми, люди, які дозволяємо так з собою чинити", – зазначив Тарас Ковальчук. 

Різні профілі – одне авто: лучанин розповів, як махлюють у BlaBlaCar (оновлено)

Схема така: купують бус (зазвичай вантажну версію перероблюють на пасажирську), реєструють декілька профілів на сайті BlaBlaCar і на визначену годину виставляють поїздку в популярному напрямку нібито трьох-чотирьох авто, а приїздять одним бусом.

Отож, лучанин застерігає людей і рекомендує розпитувати про автомобіль і умови.  

Натомість водій буса Олександр запевнив, що користується сервісом BlaBlaCar з 2016 року. Тоді їхав до Львова у справах, тому хотів "відбити" пальне. До того ж він зазначив, що сервіс дозволяє додавати поїздку у кількості восьми пасажирів. 

"Забронювала його донька і ще сім пасажирів. З нею узгодили всі деталі по телефону. За день до виїзду розповів, звідки виїжджаю, куди їду і якою машиною. Все", – пояснив він. 

Також він запевнив, що його автомобіль був обладнаний ременями безпеки. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лайка, тиск і погрози: луцьку журналістку намагалися "розвести" на гроші

 

Надрукувати
мітки:
коментарів