Поділитись:

В Україні набув чинності закон про перейменування УПЦ МП

Четвер, 27 грудня 2018, 15:05
В Україні набув чинності закон про перейменування УПЦ МП

Закон, що зобов'язує Українську православну церкву Московського патріархату вказати в своїй назві приналежність до Російської православної церкви був опублікований в № 248 офіційного парламентського видання "Голос України". Таким чином, від сьогодні він набув чинності.

Про це інформує "Дзеркало тижня".

Документ передбачає, що релігійна організація, що входить у структуру релігійної організації з центром у державі, що зробила військову агресію проти України і тимчасово окупувала її територію, зобов'язана у назві відображати приналежність до такої релігійної організації за межами країни. Така релігійна організація в Україні буде зобов'язана у своєму статутному назві повністю вказувати назву тої організації, частиною якої вона є, і центр якої знаходиться за межами України, з допустимим додаванням слів "в Україні".

Після прийняття відповідного закону Верховною Радою в УПЦ МП звернулися до президента України Петра Порошенка з проханням застосувати право вето до цього закону, оскільки вважають "закон антиконституційним і мають намір захищати свої права усіма законними способами". Однак 22 грудня Порошенко підписав закон.

Після вступу в силу закону центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері релігії, повинен провести релігієзнавчу експертизу зареєстрованих статутів релігійних організацій. Якщо будуть встановлені обставини, що регулюються цим законом, цей держорган зобов'язаний через офіційне видання "Урядовий кур'єр" проінформувати про них відповідну релігійну організацію.

Нагадаємо: Українська православна церква "Московського патріархату" ініціюватиме звернення до Конституційного суду щодо закону, який зобов'язує її вказати в назві приналежність до Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Взяв лише цукерки "Рошен": Варфоломій "зізнався", який хабар отримав за Томос

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
10 квітня 2024
25 січня 2024
25 грудня 2023
05 жовтня 2023
21 вересня 2023
17 вересня 2023
07 вересня 2023
06 вересня 2023
04 серпня 2023