Поділитись:

У Луцьку мешканці «потопають» в смітті через недостатню кількість контейнерів

П'ятниця, 28 грудня 2018, 09:00

Мешканці ОСББ «Колізей +» мають два сміттєвих контейнера, куди окрім них скидають сміття люди із сусідніх будинків та магазини, які є там поруч.

В Луцькій міській раді замість розібратись і допомогти у вирішенні ситуації взагалі пригрозили штрафом за те, якщо біля цих контейнерів буде валятись сміття. Про це у коментарі для ІА «Конкурент» розповіла голова ОСББ «Колізей +» Олена Гнатюк.

Хоча, за словами голови ОСББ, це питання вони почали піднімати ще у вересні, коли побачили, що двох контейнерів (два встановлені ЛКП «Луцькспецкомунтранс», ще один належить кафе «Форест» - К.) не вистачає для сміття. Особливо враховуючи те, що туди тверді побутові відходи скидають не лише з ОСББ, а й мешканці інших будинків, для яких ці баки стоять «по дорозі на зупинку» тощо.

Голова ОСББ спочатку написала листа в ЛКП «Луцькспецкомунтранс», в якому зазначила кількість прописаних мешканців в ОСББ, кількість підприємців (магазини, бари). Однак реакції жодної – смітників ніхто так і не доставив. Тоді був аналогічний лист і до першого заступника міського голови Григорія Недопада. Однак окрім банальної відписки там ще й пригрозили штрафом якщо навколо цих сміттєвих баків буде насмічено.

«Ситуація не змінилась, ми потопаємо в смітті, а попереду йдуть новорічні свята. Нам пропонували купити контейнери за кошти ОСББ. Але  виходить, що ми їх докупимо, а скидатиме туди сміття весь округ», - скаржиться голова ОСББ і додає, що не проти аби інші викидали сміття в їхні контейнери, але нехай тоді їх доставляють за бюджетні кошти, а не за кошт ОСББ.

Олена Гнатюк зазначила, що  мешканці не проти платити за вивіз сміття за нормами, але ж хотілося б щоб комунальні служби і міська рада теж якось вплинула на ситуацію – або доставили ще два контейнери, або ж частіше вивозили з цього майданчика сміття.

Начальник відділу збуту послуг ЛКП «Луцькспецкомунтранс» Віктор Поліщук сказав, що для того аби з цього майданчика частіше вивозилось сміття голові ОСББ треба написати відповідну заяву.

«Їм необхідно дозаключити угоду, бо там згідно з нормами накопичення на мешканців в них заключна угода на 572  метра кубічних на рік, а їм необхідно заключити на 1019, 72 метра кубічних на рік», - сказав Віктор Поліщук.

Він додав, що їм треба написати заяву і замовити більшу періодичність вивезення сміття і доставити контейнери. Мовляв, якщо напишуть цю заяву, то комунальники хоч завтра почнуть частіше вивозити звідти сміття.

Читайте також: На полігоні в Брищі встановлять додаткову сміттєсортувальну лінію

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
15:34
12 березня 2024
16:16
09 березня 2024
16 лютого 2024
15 лютого 2024
02 лютого 2024
01 лютого 2024
18 січня 2024
17 січня 2024
06 грудня 2023