Поділитись:

Які подарунки краще не дарувати на Новий рік

П'ятниця, 28 грудня 2018, 19:32
Які подарунки краще не дарувати на Новий рік

На новорічні свята не варто дарувати засоби гігієни, білизну й рушники, а також сувеніри, кухонне приладдя, гроші та сертифікати на оплату послуг й товарів.

Про це повідомила кандидат психологічних наук, медичний психолог, експерт з психологічної кібербезпеки, президент "Міжнародної асоціації незалежних експертів медіа простору" Наталя Бугайова, – пишуть Українські національні новини. 

"На свята небажаними є подарунки, що приносять практичну користь в побуті: зубні щітки, засоби гігієни, тапочки тощо. Не варто дарувати шкарпетки, колготки, білизну, рушники, оскільки такі подарунки вважаються неетичними. Вибір і покупку речей особистого призначення краще робити кожному індивідуально. Сувеніри, статуетки та подарунки-приколи теж краще не дарувати, оскільки вони, найчастіше, захаращують приміщення або передаровуються", – зазначила психолог.

За її словами, також не можна дарувати подарунки з "натяком". Наприклад, повній людині не варто дарувати підлогові ваги, а людині за 30 років крем від зморшок. В якості святкового подарунку не даруються ліки і медичні прилади, сковорідки і каструлі, слюсарний інструмент. Небажано дарувати на свято спеціальні подарункові сертифікати на послугу або продукцію. "Гроші в якості подарунка дарують на весілля, у будь-яких інших випадках краще гроші на свято не дарувати, оскільки такий презент може сприйматися адресатом як відсутність уваги із-за небажання витрачати час на пошук подарунка", –пояснила експерт.

При цьому вона додала, що домашніх тварин на свято не варто дарувати без погодження з людиною, що обдаровується і схвалення його сім'ї, щоб не створити проблеми зайвими клопотами по догляду за твариною. Також без попереднього узгодження не слід купувати на подарунок і парфуми й туалетну воду. Не варто дарувати рамки для фотографій, фотоальбоми і кухлі, тому що це банальні подарунки.

"Щоб подарунок сподобався людині, потрібно або дуже добре знати її смак, або ще до свята з'ясувати, що вона хотіла б отримати на свято. Потрібно запам'ятати прості правила: подарунок не повинен бути банальним, вульгарним або марним. Вибираючи подарунок думайте про смак адресата, а не свій власний, адже смаки дуже індивідуальні і те, що подобається одній людині, інша може сприймати як вульгарність або образу", – підсумувала психолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якою буде погода на Новий рік

Надрукувати
мітки:
коментарів