Поділитись:

Українців інформуватимуть про субсидії смс-ками

П'ятниця, 28 грудня 2018, 18:11

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про монетизацію субсидій (отримання субсидії у грошовій формі).

Також там затвердили процедуру отримання субсидії, яка передбачає надсилання SMS-повідомлення, яке міститиме суму комуналки до сплати після нарахування субсидії. Відповідну постанову затвердили 27 грудня під час засідання уряду, – інформує Громадське. 

«Вже з 1 січня 2019 року участь у монетизації пільг і субсидій братимуть ті сім’ї, які звернуться за допомогою вперше. Субсидія від держави надходитиме на їх персональний обліковий запис в Ощадбанку. Банк розраховуватиметься за субсидіанта з надавачами комунальних послуг та одразу інформуватиме SMS-повідомленням громадян про те, скільки їм залишилося доплатити за комуналку», – повідомляють в уряді.

Зазначається, що отримувачам субсидії не потрібно буде сплачувати обов’язковий платіж за кожен вид послуги. Його автоматично сплачуватимуть з рахунку у державному Ощадбанку.

«Скажімо, домогосподарству виділена субсидія на газ, воду, електроенергію у загальному розмірі 1 500 гривень. А сума всіх комунальних платежів складає 2 000 гривень. 1 500 субсидійних гривень Ощадбанк перерахує надавачам послуг та поінформує сім’ю субсидіанта про те, що йому залишилося доплатити за комуналку 500 грн», – пояснюють в уряді новий порядок сплати монетизованої субсидії.

Зазначимо, що такий порядок отримання субсидії запроваджується з 1 січня 2019 року лише для тих громадян, які звернутися за субсидією вперше.

Повністю всі субсидіанти перейдуть на новий порядок отримання субсидії у жовтні 2019 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безробітним у містах і селах субсидії нараховуватимуть по-різному

Надрукувати
мітки:
коментарів