Поділитись:

Кабмін скасував сертифікацію ліків із ЄС і США

Середа, 20 квітня 2016, 15:53
Кабмін скасував сертифікацію ліків із ЄС і США

Кабінет Міністрів прийняв рішення скасувати сертифікацію та експертизу ліків, які пройшли цю процедуру в США, країнах ЄС, Швейцарії, Японії, Канаді, Австралії.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у Facebook.

"Невідкладно своїм першим рішенням новий уряд зробив крок до запровадження в Україні спрощеного механізму реєстрації ліків. Зокрема, щойно прийняте рішення Кабміну стосується лікарських засобів, які вже пройшли сертифікацію в США, країнах ЄС, Швейцарії, Японії, Канаді, Австралії. Ми довіряємо експертизі цих країн, і немає потреби робити довготривалу експертизу в Україні", – йдеться у повідомленні.

Серед затверджених урядом кроків: скоротити термін експертизи лікарських засобів, переглянути ліміти контрактів, а також вимоги до упаковки ліків з метою їхнього здешевлення для українців.

"Демонополізація і дерегуляція фармацевтичного ринку розширить доступ якісних ліків на український ринок, підвищить конкуренцію, усуне корупційні зловживання, що і призведе в результаті до зниження цін. Саме цим шляхом ми будемо рухатись і далі", – зазначив Володимир Гройсман.

Надрукувати
мітки:
коментарів