Поділитись:

Viber шифруватиме листування та запустить "секретні чати"

Середа, 20 квітня 2016, 21:24
Viber шифруватиме листування та запустить

Нова версія популярного месенджера Viber буде шифрувати спілкування користувачів за принципом end-to-end. Відтепер усі голосові дзвінки, особисті та групові чати, а також пересилаються файли будуть повністю захищені.

Упродовж декількох тижнів технологія запрацює на всіх пристроях, на яких версія Viber буде оновлено до 6.0 – це відноситься і до мобільного, і до десктопних програм, – повідомляє Ain.ua.

Спеціальні значки у вигляді замків будуть показувати рівень безпеки чату. Червоний замок – сигнал тривоги, його додаток буде використовувати, якщо співрозмовник користувача змінить основний номер телефону або хтось спробує атакувати чат ззовні ( "людина посередині"). Сірий замок означає, що повідомлення зашифровані, а зелений – що ключ аутентифікації постійно під контролем.

Особливість нової версії – можливість приховати чат. Активують функцію свайпом в списку чатів. Доступ до секретної бесіді можна буде отримати після введення чотиризначного пін-коду, а користувачі ОС IOS можуть авторизуватися за допомогою відбитка пальця.

До речі, сповіщати про повідомлення в секретних чатах будуть особливим чином – без вказівки тексту послання і імені відправника, а переміщати в категорію "прихованих" можна буде і без відома співрозмовника.

Viber шифруватиме листування та запустить

Нагадаємо, технологія шифрування від кінця до кінця означає, що сервер не приймає участь в процесі. Інформація шифрується на пристрої-відправника і розшифровується на пристрої-одержувачі, при цьому сервіс "не бачить" зміст повідомлень і не зберігає архівів листування. Листування, зашифровану таким чином, не зможуть вимагати від компанії навіть спецслужби.

Першим масовим месенджером з наскрізним шифруванням був Telegram. У квітні 2016 року року WhatsApp запустив подібне шифрування.

Надрукувати
мітки:
коментарів