Поділитись:

Директор КП "Луцьке" "замутив" майже 2 мільйони гривень

Субота, 29 грудня 2018, 11:12

Перед судом за розтрату майже двох мільйонів гривень постане директор КП "Луцьке".

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Прокуратурою Волинської області затверджено і скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення директором КП "Луцьке" розтрати шляхом зловживання службовим становищем майна у великих та особливо великих розмірах, службового підроблення та використання завідомо підроблених документів.

Посадовець у 2017 році здійснив розтрату бюджетних коштів в розмірі 1 366 265 грн, передбачених на реконструкцію газових котелень в загальноосвітніх школах сіл Гірка Полонка, Рованці та Романів Луцького району, чим завдав збитків Луцькій районній раді в особливо великих розмірах.

Знаючи, що на проведення робіт із реконструкції котелень у школах відсутні будь-які дозвільні та погоджувальні проектно-кошторисні документи, директор комунального підприємства уклав із приватним підприємством «Екоресурси Волинь» договір на виконання цих робіт.

В подальшому, попри те, що роботи і не могли бути виконані, приватному підприємству було перераховано авансові платежі на суму понад 1 млн 360 тис. грн.

Також, зловживаючи своїм службовим становищем, у 2017 році посадовець уклав із будівельною компанією "Акра-Буд” договори про виконання робіт із реконструкції корпусу школи з добудовою класних приміщень, їдалень, санвузлів в селі Мстишин Луцького району.

Попри те, що будівельні роботи компанія виконувати не могла, адже у неї анульована ліцензія на проведення таких робіт, директор КП посприяв, аби на рахунок компанії були перераховані авансові платежі, розтративши таким чином майже півмільйона гривень та завдавши збитків Луцькій районній раді у великих розмірах.

Аби уникнути кримінальної відповідальності, посадовець підписав документи, посвідчені невстановленою особою від імені директора будівельної компанії, в які з його відома було внесено завідомо недостовірні відомості про передачу КП «Луцьке» на зберігання ТОВ «Будівельна компанія Акра-Буд» будівельних матеріалів, та подав ці документи до слідчого управління Головного управління Національної поліції України у Волинській області.

У ході досудового розслідування відшкодовано майнову шкоду, яка завдана бюджету Луцького району, на суму 1 366 265 грн, понад 498 тис. грн залишилися не відшкодованими.

Подальшу долю директора комунального підприємства вирішуватиме суд.

Довідково: 

Засновником КП "Луцьке" є Луцька районна рада. 3 серпня 2016 року керівником підприємства є Олександр Ткачик. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині викрили мільйонні махінації з імпортом металопрокату (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 березня 2024
15:50
28 лютого 2024
12 лютого 2024
04 лютого 2024
22 січня 2024
06 грудня 2023
03 листопада 2023
03 жовтня 2023
29 вересня 2023
04 вересня 2023