Поділитись:

Росія заборонила ввезення українських товарів: перелік

Субота, 29 грудня 2018, 14:00
Росія заборонила ввезення українських товарів: перелік

Росія заборонила ввезення на свою територію низки товарів, країною походження яких є Україна або які переміщуються через територію України.

Про це інформує Українська правда. 

Зазначається, що постанову внесено Мінекономрозвитку відповідно до указу президента Росії від 22 жовтня 2018 року "Про застосування спеціальних економічних заходів у зв'язку з недружніми діями України щодо громадян і юридичних осіб Російської Федерації".

"Основний обсяг товарів, щодо яких запроваджено заборону, належить до категорії промислових. До списку також включені сільськогосподарська продукція, сировина і продовольство", – йдеться в постанові. 

В уряді РФ відзначили, що Україна періодично вводить санкційні обмеження як щодо російських фізичних і юридичних осіб, так і по відношенню до конкретних російських товарів.

"З моменту введення заходів щодо заборони імпорту з Росії окремих видів сільськогосподарських товарів український список санкцій було розширено на 18 видів продукції, в тому числі агропромислової продукції, продукції хімічного комплексу, шиферу, цементного клінкеру", - наголошується в повідомленні.

"Уряд Росії може прийняти рішення про скасування введених спеціальних економічних заходів, якщо Україна скасує обмежувальні заходи, введені раніше відносно конкретних російських товарів", – зазначили в уряді РФ.

До переліку заборонених товарів увійшли, зокрема, пшениця, соняшникова олія, готова або консервована риба, ікра осетрових, кондитерські вироби, шоколад, хліб, консервовані овочі та фрукти, фруктові та овочеві соки, пиво і вина.

До списку також увійшли галька, гравій, щебінь, миючі засоби, папір і картон, шпалери, меблі з вбудованим холодильним або морозильним обладнанням, проводи та кабелі, трактори та причепи, а також жіночі гігієнічні прокладки і тампони, дитячі пелюшки і підгузки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вони шаленіють", – волинська нардепка про санкційні списки Росії

Надрукувати
мітки:
коментарів