Поділитись:

Це рейдерство, – священик МП про перехід маневицької парафії до Помісної церкви

Неділя, 30 грудня 2018, 19:45
Це рейдерство, – священик МП про перехід маневицької парафії до Помісної церкви

Протоієрей Олег Точинський назвав перехід релігійної громади у Маневицькому районі до ПЦУ невдалою спробою референдуму.

Про це він написав на своїй сторінці у мережі Facebook.

Нагадаємо: 90 % прихожан церкви у селі Красноволя Маневицького району проголосували за перехід до Православної Церкви України

Зі слів Олега Точинського, прихильники ПЦУ, зірвавши панахиду, вирішили провести так званий референдум, порушивши норми Статуту Свято-Михайлівської парафії.

"Про "референдум" не було поставлено до відома ні настоятеля парафії, ні членів (не всіх!) парафіяльної двадцятки. Референдум, який активісти хотіли оформити, як збори парафіяної громади, відбувся з грубим порушенням прописаних у Статуті правил щодо реалізації подібних заходів. По суті, говорячи сучасними юридичиними термінами, відбулась невдала спроба рейдерства релігійної громади як юридичної особи", – вважає священик.

Окрім того, на думку прес-секретар Волинської єпархії УПЦ МП, "еферендум"не був належним чином оформлений і проведений, тому вважати його правомочним немає жодних підстав. Після словесної перепалки між прихилньиками та противниками переходу у ПЦУ люди покинули храм.

Олег Точинський зазначив, що ПЦУ ще не оформлена як юридична особа. 

"Коли вам кажуть, що вас будуть переводити до ПЦУ - це не правда. Вас, під прикриттям описаної процедури, переведуть в УПЦ КП. Хтось може сказати, що УПЦ КП розформавано, та це також не правда!.. Отже, ПЦУ, як юридичної особи немає, а УПЦ КП є", – йдеться в дописі.

Також протоієрей додав, що згодом до настоятеля Свято-Михайлівської громади УПЦ села Красноволя завітав декан (благочинний) місцевого деканату УПЦ КП, який пропонував священику переходити до них разом з громадою.

"Серед іншого пролунала фраза: "Що мені сказати владиці Михайлу?" Комічно, але ситуація нагадала один старий фільм, герой якого відповів на схоже запитання: "Передай твой король наш пламенный привет!", – повідомив Олег Точинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні набув чинності закон про перейменування УПЦ МП

Надрукувати
мітки:
коментарів