Поділитись:

"Продають навіть дітям": на луцькому ринку відловлювали нелегальних продавців піротехніки

Понеділок, 31 грудня 2018, 06:38

Попри заборону використання феєрверків без дозволу відповідних служб під час новорічних та різдвяних свят у Луцьку спритні продавці продожують реалізовувати піротехнічну продукцію.

Щоб зловити таких порушників, на одному з луцьких базарів поліцейські та пожежники влаштували рейд. Про це повідомляє 5 Канал.

"Дані заходи проводяться з метою виявлення порушників, оскільки правила пожежної безпеки забороняють на ринку продаж піротехнічних виробів", –  говорить співробітник луцького відділу ДСНС Катерина Побережник.

Рейд проводили на території Варшавського ринку. На одній з точок продавці відкрито торгують забороненими на ринку петардами та феєрверками. Продають товар навіть дітям. Тільки-но продавці дізнаються про рейд на ринку, одразу ховають увесь товар і припиняють торгівлю. Притягнути їх до відповідальності не вдається.

Учасники рейду заходили і до торговельного центру. В одному з магазинів на вітрині та під прилавком помітили феєрверки. Продавець провину в неналежному зберіганні піротехнічних виробів визнав, відповідно до правопорушення на нього склали протокол. Санкція відповідної статті передбачає накладення штрафу від 35 до 60 мінімумів доходів громадян. 

До феєрверків у новорічну ніч у лучан ставлення неоднозначне.

"В першу чергу слід дивитися на якість феєрверків, якщо їх вже купувати, але я не вважаю це настільки потрібною річчю, на це не витрачаю свої кошти", – говорить одна з мешканок міста.

"Якщо діти користуються такими вогненебезпечними засобами, то тільки під контролем старших, а сам не купую", – говорить лучанин.

Інший каже: "Нині це напружує у зв'язку з тим, яка ситуація в нас в країні і якось це страшно, коли вони бахкають, а не весело".

У Луцьку міська рада заборонила використання феєрверків без дозволу відповідних служб під час новорічних та різдвяних свят.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кевіна з фільму "Один удома" за витівки могли б посадити на чотири роки

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
23 березня 2024
09:53
21 березня 2024
17:46
19 березня 2024
05 березня 2024
29 лютого 2024
19:35
22 лютого 2024
15:30
21 лютого 2024
13 лютого 2024