Поділитись:

"За будь-яких обставин Зеленський буде у виграші", – політолог

Середа, 02 січня 2019, 10:15
«За будь-яких обставин Зеленський буде у виграші», – політолог

Шоумен Володимир Зеленський за декілька хвилин до Нового року заявив, що буде балотуватися у президенти.

Заяву транслювали на телеканалі "1+1" замість традиційного передноворічного вітання Президента України. Вітання від Петра Порошенка пустили в ефір після опівночі.

Заступник декана факультету з виховної роботи, старший викладач кафедри політології та державного управління Тарас Літковець зазначив, що така заява Зеленського є "гірким жартом вітчизняної політики". 

Тарас ЛітковецьТарас Літковець

"На сам новий рік сталося очікуване та прогнозоване – відомий актор та гуморист Володимир Зеленський офіційно заявив, що буде балотуватися в кандидати у президенти України. Оголошення сталось саме опівночі на телеканалі «1+1», яке навіть «відтисло» привітання Президента України аж у 2019 рік. Хоча якщо врахувати, що цей телеканал належить дніпропетровському олігарху Коломойському, який заявляє, що у другий тур вийдуть Зеленський та Тимошенко з подальшою перемогою Юлії Володимирівни, то подиву таке порушення субординації не викликає", – розповів експерт.

Як пояснив він, відповідно до останніх результатів всіх авторитетних соціологічних служб України, беззаперечним лідером на сьогодні є Юлія Тимошенко, а ось за нею, випереджуючи чинного президента, йде Володимир Зеленський.

"Така популярність серед українців пояснюється його незаплямованістю в політиці, оскільки він нею ніколи не займався. Але одне – це грати на сцені та в кінематографі роль політика і зовсім інше – це бути реальним лідером нації. В світовій політиці є багато випадків коли актори ставали провідними політиками (Рональд Рейган, Арнольд Шварцнегер та інші), проте цей досвід майже неприйнятний для українських реалій, оскільки українці традиційно не сприймають всіх політиків відразу після їх перемоги. Але театральний талант Зеленського гарно грає йому на руку в епоху зростання популізму та театралізації політичного та виборчого процесу в Україні. Ми є свідками та учасниками українського масштабного політичного шоу під назвою "Президентська виборча кампанія", і похід Зеленського в президенти є гірким жартом вітчизняної політики, але за будь-яких обставин і результатів виборів актор Зеленський буде у виграші. Адже впродовж трьох місяців його слухатимуть і бачитимуть щодня не лише глядачі кількох каналів, а весь український народ. Про таку власну рекламу актори всього світу можуть лише мріяти. Участь у перегонах актору також потрібна для входження в парламент його партії «Слуга народу». І, звичайно, це потрібно й Ігорю Коломойському, якому через конфлікти з Петром Порошенком вигідно, щоб у другий тур потрапили саме його люди – Зеленський та Тимошенко", – зазначив політолог. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів