Поділитись:

Міноборони в Луцьку просить звільнити їх від земельного податку

Четвер, 21 квітня 2016, 10:44

До Луцької міської ради звернулися структурні підрозділи Міністерства оборони України та служби спеціального зв'язку, аби останніх звільнили від сплати земельного податку.

Питання розглядала земельна комісія міськради 20 квітня, – повідомляє ІА Волинські Новини.

Йдеться про 13 ділянок, загальною площею 27 гектарів. Сума, на яку просять звільнити – 873 тисячі 700 гривень, пояснила заступник директора департаменту фінансів та бюджету Луцької міської ради Людмила Гаврилевська.

На цих земельних ділянках знаходяться музей, військкомат, госпіталь, військова прокуратура, місце для трансформаторних підстанцій, а також земля під військовими містечками. До слова, територія цих містечок мала би передаватися місту, аби тут будувати житло для військових, сімей загиблих, учасників АТО. Таких заяв, до слова, у Луцьку більше 1200.

Зі слів начальника управління земельних ресурсів Сергія Шабали, остання відповідь від Міноборони щодо передачі була відмовна. Мовляв, нині їх позиція – відновлювати військові містечка у зв'язку з війною. А тому землю передавати не поспішають.

Серед обранців була і така думка: податки платить міністерство і, якщо їх від сплати звільнити, то немає гарантії, що вивільнені кошти підуть на потреби армії. Та й навзамін преференцій міська рада хоче передачі землі військового містечка.

Депутати комісії ж вирішили поки що остаточного рішення не приймати, а попросили надати листування між міською радою і Міноборони щодо території для будівництва військовим. Також вирішили звернутися до волинських народних депутатів, аби ті допомогли вирішити питання про передачу майна Луцьку.

Надрукувати
мітки:
коментарів