Поділитись:

Депутати просять виділити на шахту в Нововолинську більше грошей

Четвер, 03 січня 2019, 16:35
Депутати просять виділити на шахту в Нововолинську більше грошей

Депутати Волинської обласної ради звернулися до Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана і голови Верховної Ради України Андрія Парубія з проханням посприяти у завершенні будівництва шахти № 10 «Нововолинська».

Відповідне звернення опублікували на сторінці Волинської облради. 

Як йдеться у зверненні, шахта № 10 у місті Нововолинську – це єдине підприємство гірничодобувного комплексу, яке будується в Україні за часів її незалежності. Готовність першої черги шахти до запуску становить 89 відсотків і перебуває на завершальному етапі. Однак упродовж останніх років на будівництво цього об’єкта з державного бюджету виділяються незначні суми.

У проекті дежбюджету на 2019 рік, розробленому Кабінетом Міністрів України, на підтримку будівництва шахти планується спрямувати 25 млн грн. Депутати Волиньради переконані, що такі незначні кошти не дадуть змогу продовжувати будівельно-монтажні та прохідницькі роботи, забезпечити підтримку підприємства у безпечному стані, зберегти колективи шахтобудівельників та пом’якшити соціальну напругу серед багатотисячного колективу гірників міста Нововолинська.

Лише для безперебійного та якісного обслуговування шахтних комплексів необхідно, за відповідними розрахунками, не менше 55 млн грн, – запевнили у Волиньраді. Отож, депутати просять виділити на добудову шахти у 2019 році 150 мільйонів гривень.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нововолинська шахта отримала нового керівника

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024