Поділитись:

Поляки назвали подією року війну в Україні (дослідження)

Четвер, 03 січня 2019, 12:22

Наприкінці року Центр дослідження громадської думки (CBOS) у відкритому питанні (тобто в такому, де респонденти самі формулюють відповіді) запитав поляків про найважливішу, на їхню думку, подію останніх дванадцяти місяців у Польщі та у світі.

На погляд 40 % респондентів, найважливішою подією в державі були урочистості відзначення сторіччя відновлення незалежності Польщі, - пише «Польське Радіо».

На другому місці опитані назвали місцеві вибори, які були найважливішою подією року на погляд 6 % респондентів. При цьому – підкреслює CBOS – 38 % поляків не знайшли жодної події, що відбулася в минулому році, про яку можна було б сказати, що це найважливіша подія для Польщі.

Згідно з опитуванням, у міжнародній політиці – як і в попередні роки – респондентам важче було згадати подію, яку можна було б назвати подією року. 67 % опитаних не пам’ятали жодної події, ще 5 % вважали, що жодна з подій не заслуговує такого вирізнення.

А 6 % респондентів Центру дослідження громадської думки назвали війну в Україні. Респонденти згадували як атаку російського флоту на українські кораблі в Азовському морі, так і анексію Криму або просто агресивну міжнародну політику Росії.

Дослідження проводилося за методом безпосередніх інтерв’ю, у період з 29 листопада по 9 грудня 2018 р. Число опитаних: 942 дорослих мешканців Польщі.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Українці назвали головну політичну подію 2018 року (дослідження)

Надрукувати
мітки:
коментарів