Поділитись:

У 2019-му прогнозують здорожчання м’яса, хліба і картоплі

П'ятниця, 04 січня 2019, 09:05
У 2019-му прогнозують здорожчання м’яса, хліба і картоплі

Ціни на м'ясо будуть зростати більше ніж на будь-який продукт у 2019 році. Також підскочить ціна на чорний хліб. 

Про це повідомив Олексій Дорошенко, голова асоціації постачальників торгівельних мереж, – пишуть Українські національні новини. 

"М'ясо буде одним з лідерів в підвищенні цін, але в гривні. Якщо рахувати у відсотках воно поступиться крупам, картоплі. В середньому м'ясо цього року зросте на 10-12 %. Ціна на чорний хліб також підскочить, він коштує дорожче, ніж в країнах Східної Європи. З цим нічого зробити не можна, бо імпортувати хліб ніхто не буде", – йдеться в повідомленні.

Експерт розповідає, що через проблеми із сировиною вартість молочних продуктів також може зрости. Крім того, будуть зростати ціни на крупи, вони зараз коштують від 8 грн за кілограм, картопля цього року стане дорожчати більше ніж інші овочів борщового набору, наприклад від буряка, капусти. Тому що торік вони досягли свого піку. А картопля минулого року зросла лише на 15 %. У порівнянні з іншими продуктами, які зростали від 50 до 100 %, картопля подорожчає близько на 30 %. Вартість круп також буде зростати, а саме манна крупа, перловка, ячна.

Єдине, що може впасти у ціні, це пшоняна крупа, бо вона зараз коштує майже як рис, вона ніколи так дорого не коштувала, тому схильна до зниження в ціні. А всі інші крупи, зокрема гречка, кукурудзяна крупа, будуть підніматися в ціні.

Також весь 2018 рік, окрім червня, падала ціна на цукор, коштувати ще менше вона не може, тому, ймовірно, ми побачимо стабілізацію та помірне зростання у 2019 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні змінилися ціни на адмінпослуги

Надрукувати
мітки:
коментарів