Поділитись:

Ще дві школи на Волині перейшли на е-підручники

Четвер, 03 січня 2019, 12:00
Ще дві школи на Волині перейшли на е-підручники

Ще у двох школах Волині дітей навчатимуть за допомогою електронних підручників

50 шкіл України стали учасниками Всеукраїнського експерименту «Електронний підручник для загальної середньої освіти», серед них – три навчальні заклади Волині. Напередодні Нового року ще у дві школи області завезли відповідне комп’ютерне обладнання. Тож вже у другому семестрі діти навчатимуться за допомогою електронних підручників, – повідомляє відділ інформаційної політики ОДА. 

Подарунки від Міністерства освіти та науки України отримали учні загального закладу середньої освіти «Залізницький ліцей ім. Івана Пасевича» Любешівської селищної ради та загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів села Забороль Луцького району. Ще 19 грудня 2018 року голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко відвідав Підгайцівський НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія» Луцького району та вручив сертифікат на отримання комп’ютерного обладнання в межах Всеукраїнського експерименту.

Загалом для освітніх закладів Волині закуплено та передано 76 планшетів та 3 персональних комп’ютери для вчителів. Відтак, участь в експерименті беруть першокласники сіл Залізниця та Забороль, а також п’яти- та десятикласники Підгайцівського НВК.

До слова, основна мета експерименту полягає в тому, що навчання дітей XXI ст. має відповідати рівню розвитку науки і техніки, задовольняти потреби учасників освітнього процесу в якісному навчальному контенті. Таке середовище дасть змогу сформувати у школярів такі якості та вміння, як: працювати з даними, відомостями, обмінюватися результатами, формувати культуру електронного спілкування тощо.

Експеримент проходитиме у чотири етапи до серпня 2021 року за участі 4500 учнів, 225 учителів у 50 школах загальної середньої освіти в усіх регіонах України. В експериментальних класах створюватиметься цифрове освітнє середовище, компонентами якого будуть: інтерактивний проектор, планшети для учнів, комп’ютер для вчителя, шафи для зарядження планшетів та роутер Wi-Fi.

Ініціатива запровадження експерименту належить Міністерству освіти та науки України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рекомендовано: е-підручники вперше отримали гриф МОН

Надрукувати
мітки:
коментарів