Поділитись:

"Кічкарівка" хоче поставити свої кіоски по цілому місту", – головний художник Луцька

Четвер, 21 квітня 2016, 14:00

У Луцьку не вщухає боротьба підприємців за міські земельні ділянки, а точніше, за встановлення на них чи то торгівельних павільйонів, чи кіосків (МАФів). Великі та малі підприємці бажають отримати "ласий шматок", шукаючи шляху впливу на міську раду.

Останнім інцидентом, який набув розголосу у соцмережах та у волинських ЗМІ, став допис директора хлібопекарського підприємства "Західторгхліб" Віталія Бобира, продукція якого більше відома під ТМ "Кічкарівка", де він звинувачує Луцьку міську раду в перешкоджанні розвитку бізнесу.

Йшлося про встановлення двох торгівельних павільйонів на вулиці Кравчука поруч із гімназією № 21: один – від ПрАТ "Ковельський хлібокомбінат", інший – від ТОВ "Західторгхліб". Попередньо дозвіл отримало останнє підприємство, а різниця між цими земельними ділянками, на яких мали б розташовуватися ці МАФи, становила трохи більше, ніж півкілометра.

За роз'ясненням ділове інтернет-видання "Конкурент" звернулося до заступника начальника управління містобудування та архітектури Луцької міської ради, головний художник міста Ярослава Матвіїва.

Головний художник Луцька Ярослав Матвіїй><span class=Головний художник Луцька Ярослав Матвіїй

Із його слів, нині в місті "йде війна" за територію, на якій теоретично могли б розташовуватися павільйони підприємців.

"У нас є правила благоустрою, план зонування території, генеральний план. Цим ми й користуємося. Ми не можемо давати всім підряд тимчасові споруди. А якби так було, то вулиці, починаючи з Центрального чи Завокзального ринків, були б заставлені тимчасовими спорудами. Зараз ми розробляємо комплексну схему і стараємося зменшити їхню кількість (йдеться про МАФи – К)", – наголошує головний художник міста.

Свою позицію щодо "Кічкарівки" Ярослав Матвіїв пояснює так: зведення тимчасової споруди від "Західторгхліб" планувалося біля гімназії № 21, однак враховуючи, що ділянка є частиною території школи, то управління архітектури не може дозволити відповідного розміщення.

Зазначимо, що у середу, 20 квітня, на засіданні виконкому проект рішення "Про розміщення ТзОВ "Ковельський хлібокомбінат" тимчасової споруди на вул. Кравчука" не підтримали.

Окрім того, як зазначав Віталій Бобир, їм відмовили лише через одне порушення, а "на всі порушення встановлення МАФу ковельського хлібозаводу – закрили очі". Заступник начальника управління містобудування та архітектури, своєю чергою, сказав, що порушень у "Ковельського хлібокомбінату" не було.

Директор ТОВ Директор ТОВ "Західторгхліб" Віталій Бобир

"Як він може казати, що було два порушення, коли це питання розглядала робоча група? Дуже некоректно, коли людина, яка займається бізнесом, дає нам оцінку зі своєї точки зору. Я думаю, що таке не треба брати до уваги! Я пояснював тактовно – давайте іншу пропозицію, бо небажано біля школи ставити тимчасову споруду", – каже Матвіїв.

Головний художник Луцька каже, що питання вивчали детально, цікавилися думкою мешканців поруч, керівництва школи та батьків. Тож з огляду на все вищезгадане "Кічкарівка" отримала відмову.

"А він, молодий, починає на нас наїжджати через засоби масової інформації. Я вважаю, що це не те, що нетактовно, це непорядно з його сторони. Він хоче поставити свою мережу, свої кіоски по цілому місту. Він, наприклад, має вже 20 кіосків, а хоче 21-ий. І він тут починає на нас наїжджати. Це великий бізнес, і він підставляє нас, шукаючи, як на нас вплинути", – каже Ярослав Матвіїв.

Також він підкреслив, що міська рада й так активно сприяє розвитку "Кічкарівки", адже їхніх кіосків у Луцьку вже мінімум 20.

"Є ж ще "Теремно-Хліб", які так само хочуть свою мережу, і "Ковельський хлібокомбінат"… Бізнес хоче застовбити місця, але територія міста не для бізнесу, а для відпочинку людей, для громади", – підкреслив насамкінець головний ходожник Луцька.

Надрукувати
мітки:
коментарів