Поділитись:

Положинський розповів, як змінився українських слухач

Субота, 05 січня 2019, 15:00
Положинський розповів, як змінився українських слухач

Коли ввели квоти на українські пісні на радіо, звучало багато скарг на те, що весь ефір тепер заповнений «Океаном Ельзи», а не новими сучасними українськими виконавцями. 

Лідер гурту "Тартак" і «Був’є» Сашко Положинський розповів "Главкому" , чому так трапляється і як змінився український слухач. 

"Якщо таке і трапляється, то це винятково відповідальність тих музичних редакторів, програмних редакторів, які визначають музичну політику радіостанції. Помінялися тільки умови гри, але ж на станціях працюють ті ж самі люди, які працювали там і 10, і 15, і 20 років тому. Раніше вони, можливо, були змушені крутити менше української музики через політику керівництва, тенденції ринку, а хтось робив це через особисте несприйняття української музики. І от ті, хто не цікавився українською музикою і звик її ототожнювати лише з творчістю «Океану Ельзи», ті і зараз на вимогу крутити більше української музики вмикають просто більше пісень «Океану Ельзи»", – розповів він. 

Сашко Положинський зазначив, що не треба очікувати, що завдяки квотам одразу зміняться люди.

"У багатьох випадках люди лишилися ті самі. Тому й виходить так, що десь ці зміни зайшли на «ура» і викликали зацікавлення не тільки з боку артистів, а й з боку програмних директорів, музичних редакторів, людей, які визначають музичну політику радіостанцій. А в деяких випадках навпаки викликають агресію, не сприйняття, прихований саботаж", – сказав він. 

Однак, зауважив музикант, слухач нарешті почав розуміти, що своє теж може бути цікавим і конкурентоздатним.

"Важливо, що виросло нове покоління, не обтяжене комплексами і стереотипами. Вони готові сприймати просто те, що подобається. І часто виявляється, що те, що подобається, зроблено саме в Україні. Дуже багато стереотипів з часом просто було знищено", – розповів Сашко Положинський. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Положинський розповів про майбутнє гурту "Був’є"

Надрукувати
мітки:
коментарів