Поділитись:

Жителі Нью-Йорка зможуть вказувати у свідоцтві про народження третю стать

Субота, 05 січня 2019, 05:26
Жителі Нью-Йорка зможуть вказувати у свідоцтві про народження третю стать
фото ілюстративне

Новий закон в Нью-Йорку полегшує трансґендерним і небінарним жителям зіставити свідоцтво про народження з їх ґендерною ідентичністю без необхідності підписаного документа від лікарів.

Про це розповідає theБабель, посилаючись на CNN.

Закон, який набув чинності у вівторок, також створює новий варіант «X» для відображення небінарної ідентичності.

«Трансґендерні і небінарні ньюйорківці заслуговують права вибирати, як вони себе ідентифікують, і жити з повагою і гідністю», – заявив мер Білл де Блазіо в заяві, опублікованій в понеділок.

«Наше місто поважає вашу ґендерну ідентичність і право підтверджувати її у вашому свідоцтві про народження», – додав він.

Відповідно до закону особи, які народилися в Нью-Йорку, можуть подати заявку на зміну ґендерного маркера в своєму свідоцтві про народження, подавши нотаріально завірену заяву про те, що перегляд має відображати їх «справжню ґендерну ідентичність, а не в шахрайських цілях».

«Вам не потрібен лікар, щоб сказати вам, хто ви, і вам не потрібен лікар, щоб змінити свідоцтво про народження, щоб відобразити своє справжнє обличчя», – заявив спікер міської ради Нью-Йорка Корі Джонсон у червневій заяві, коли закон був прийнятий.

«Опція «X» не буде доступна під час народження», – сказав представник відділу охорони здоров'я Нью-Йорка Майкл Ланца. Цей крок є останнім у зусиллях міста по скороченню юридичної тяганини для транссексуалів і осіб, які не є бінарними. Сотні людей вже отримали виправлені свідоцтва про народження з підписом лікарів, оскільки в 2015 році міська влада знизили вимоги для зміни гендерної маркера. До цього особам, які бажали змінити свій ґендерний маркер у свідоцтві про народження, доводилося надавати медичне підтвердження щодо корекції статі.

Нью-Йорк приєднується до штатів Каліфорнія, Орегон, Вашингтон і Айдахо, дозволяючи міняти свідоцтво про народження без підпису медичного закладу. Нью-Джерсі планує долучитися в лютому.

Штат Нью-Йорк, як і раніше, вимагає підпис лікаря для зміни ґендерного маркера у виданих державою документах, наприклад у водійськіх правах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 квітня 2024
09 квітня 2024
07 квітня 2024
23 березня 2024
20 березня 2024
17 березня 2024
15 березня 2024
08 березня 2024
07 березня 2024
03 березня 2024