Поділитись:

Оператори пояснили, чому не скрізь є 4G

Вівторок, 08 січня 2019, 05:26
ФОТО ІЛЮСТРАТИВНЕ

Оператори мобільного зв’язку все ще будують мережу 3G – паралельно з 4G, тому мобільний інтернет працює з перебоями в багатьох населених пунктах.

Про це повідомили в прес-службі операторів “Київстар” і Vodafone, – розповідає fi Новини.

Зокрема, в компанії Vodafone повідомили, що почали будувати мережу 4G тільки з березня 2018 року. “За цей час побудували мережу, порівнянну з європейськими країнами. Тільки в Європі на будівництво йшло по 3-4 роки. Сьогодні ми продовжуємо активно будувати 4G і добудовувати 3G. При цьому покрити 4G всю територію країни можливо лише з використанням низьких діапазонів”, – відзначили в компанії.

За даними компанії, мережею 3G покрито 85% населення України, 4G покриває 24 області і 18 млн населення. “Також важливо розуміти, що 4G не покликаний замінити собою 3G. Це комплементарні технології передачі даних, які існують паралельно і разом забезпечують необхідну ємність мережі для швидкісної передачі даних. 3G забезпечує широке національне покриття, а 4G будується насамперед там, де є висока концентрація трафіку і де 3G-мережа не справляється з навантаженням”, – уточнили в прес-службі Vodafone.

У компанії “Київстар” зазначили, що поки що забезпечили покриття 4G майже в 4 тисячах населених пунктів України, охопивши таким чином 50% населення країни, втім будівництво мережі триває.

“Зараз зв’язок 4G доступний майже в 4 тисячах населених пунктів України – і не тільки у великих містах, але і в селах. Це територія, де проживає понад 50% громадян України. Нещодавно “Київстар” включив 4G ще в 196 населених пунктах. Будівництво мережі триває і буде продовжено в новому 2019 році”, – відзначили в компанії.

Що стосується зв’язку 5G, прес-служба оператора повідомила, що поки що це “питання майбутнього”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Київстар" закриває 13 старих тарифних планів

Надрукувати
мітки:
коментарів