Поділитись:

Пріоритет №1: волинські фіскали й надалі борються із зарплатами "в тіні"

Вівторок, 08 січня 2019, 09:01
Пріоритет №1: волинські фіскали й надалі борються із зарплатами «в тіні»

За підсумками 2018 року на Волині сплачено понад 3,7 мільярда гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Таким чином внесок волинських страхувальників до бюджету в 2018 році перевищив показники 2017 року на 825 мільйонів гривень, – інформує ГУ ДФС у Волинській області. 

«Завдяки ефективним спільним заходам усіх контролюючих органів у напрямку детінізації ринку праці маємо вагомий ріст сплати єдиного внеску до попереднього звітного періоду, На часі – проаналізувати стан оплати праці у кожній сфері згідно гарантованих державою стандартів за підсумками року. На жаль, певна кількість суб’єктів господарювання, всупереч активній роз’яснювальній роботі фахівців ДФС та Держпраці, намагається оптимізувати сплату податків саме шляхом неповної офіційної оплати праці. Тож, протидія тіньовим процесам у сфері зайнятості залишається пріоритетом у роботі фіскалів на 2019 рік», – наголошує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів підкреслила, що в питанні легалізації праці більш активними повинні бути наймані працівники, спонукаючи працедавців
укладати з ними трудові договори. Використання неоформленої праці – не лише порушення вимог чинного законодавства, а й позбавлення прав громадян на соціальний захист. Така практика не може існувати у цивілізованому суспільстві, оскільки створює соціальну напруженість та позбавляє соціального захисту населення, – наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З 1 січня в Україні зросла мінімальна зарплата

Надрукувати
мітки:
коментарів