Поділитись:

Купити чи продати валюту можна буде у поштових відділеннях

Вівторок, 08 січня 2019, 12:10
Купити чи продати валюту можна буде у поштових відділеннях

Українцям дозволять здійснювати обмін валют у поштових відділеннях.

Про це повідомляє "Сегодня".

Українці зможуть купувати і продавати іноземну валюту не тільки в банках і пунктах обміну валют небанківських фінансових установ, а й в поштових відділеннях. 

Зокрема, оператори поштового зв'язку зможуть отримувати від НБУ ліцензії на здійснення валютних операцій за умов:

  • наявності у них не менше 50 структурних підрозділів, розташованих на території від 50 % областей України;
  • отримання не менше 50 % доходів від діяльності в сфері надання послуг поштового зв'язку;
  • відповідності вимогам фінансового стану, структури власності, ділової репутації (в тому числі їхніх керівників та власників істотної участі) та професійної придатності керівників.

Крім того, Нацбанк пом'якшив умови видачі ліцензій на здійснення діяльності з торгівлі готівковою валютою небанківським фінансовим установам (НФУ).

"Небанківські фінансові установи та національний оператор поштового зв'язку "Укрпошта", які вже мають генеральні ліцензії на здійснення валютних операцій, матимуть шість місяців перехідного періоду, щоб привести свою діяльність у відповідність до нових вимог. Відлік перехідного періоду стартує з дати набрання чинності законом "Про валюті і валютні операції", тобто з 7 лютого 2019 року, і триватиме до 7 серпня 2019 року. Також небанківські фінансові установи та національний оператор поштового зв'язку, які мають генеральні ліцензії на здійснення діяльності з обміну валют, отримані до дня введення в дію закону "Про валюті і валютні операції", зможуть і надалі здійснювати валютно-обмінні операції на підставі цих ліцензій", – повідомили в НБУ.

Для суб'єктів, які такої ліцензії не мають, але прагнуть здійснювати валютні операції з переказу коштів і торгувати валютними цінностями в готівковій формі, Національний банк встановив порядок і умови оформлення ліцензії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Приватбанк пообіцяв якнайшвидше запровадити обмін валюти в банкоматах

Надрукувати
мітки:
коментарів
08 квітня 2024
19 березня 2024
08 лютого 2024
20:40
31 січня 2024
26 січня 2024
12 січня 2024
04 січня 2024
03 січня 2024
18:13