Поділитись:

Волинська ОДА судиться з облрадою через бюджет

Вівторок, 08 січня 2019, 21:25
Волинська ОДА судиться з облрадою через бюджет

Волинська обласна державна адміністрація подала позов до суду про скасування рішення Волинської обласної ради про обласний бюджет на 2019 рік. 

Про це повідомляється на сайті Волинської облради.

На думку посадовців Волинської ОДА, бюджет на 2019 рік був прийнятий із порушеннями.

Нагадаємо: обласний бюджет зі змінами від бюджетної комісії, зокрема зняття 25 мільйонів гривень із захищених статей, в тому числі 17 мільйонів – з добудови перинатального центру, затвердили на сесії Волиньради 20 грудня 2018 року. У підсумку, доходи обласного бюджету складуть 6,9 мільярда гривень, що на 1,6 мільярда менше, ніж у минулому році.

Натомість у Волинській обласній раді стверджують, що весь бюджетний процес проведений обласною радою в рамках чинного законодавства України, регламенту облради VII скликання та Бюджетного регламенту.

"Разом з тим, цього разу обласна державна адміністрація відмовилася готувати рішення про обласний бюджет, після затвердження його на сесії Волинської обласної ради. Замість державних чиновників цю роботу виконали голова бюджетної комісії та працівники виконавчого апарату обласної ради. Рішення про бюджет було вчасно оприлюднене на офіційному сайті обласної  ради", – зазначається в повідомленні.

В облраді також наголошують, що, якщо виконання цього рішення буде призупинено, то це унеможливить  виконання низки обласних програм, зокрема йдеться про Регіональну цільову програму соціального захисту населення на 2019-2022 роки. Окрім того, місцеві бюджети області не зможуть отримати цільові субвенції на енергозберігаючі заходи, поточні і капітальні ремонти закладів освіти, охорони здоров’я, культури, та інші напрямки. А також у повному обсязі не будуть профінансовані заклади обласної комунальної власності, зірветься передплата періодичних видань для обласних бібліотек, не буде придбано медичне обладнання та медикаменти для Волинської обласної клінічної лікарні, обласного територіального медичного протитуберкульозного об’єднання та онкодиспансеру, не буде проведено ремонт у дитячому територіальному медичному об’єднанні.    

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 15 відтінків бюджету Луцька: від парканів до фонтанів

Надрукувати
мітки:
коментарів