Поділитись:

Відомі волиняни розповіли про цілі на 2019 рік (фото)

Субота, 12 січня 2019, 20:00

Новий рік для багатьох асоціюється зі змінами. Звісно, змінами на краще. Нові цілі, нові вершини, нові сподівання, нові мрії... Початок року – саме той час, коли символічно можна залишити невдачі та негаразди у минулому та "запрограмувати" своє життя на позитив, дати старт подіям, які приведуть до бажаного результату.

ІА "Конкурент" поцікавилося у відомих волинян, які цілі вони ставлять перед собою в новому році та яких очікують змін.

Ірина Констанкевич, народний депутат України:

"2019 рік буде роком випробувань. У політичній площині: вибори президентські і парламентські продемонструють рівень зрілості суспільства. І, зрештою, де ми є і які наші шанси. В економічній площині: для малого і середнього бізнесу це буде випробовування на міцність. Для великої промисловості час ще настав. В соціальній площині: життя громадян, на жаль, не покращиться, допоки ВВП не зростатиме.

Разом з тим, оптимізм і переможний настрій вселяє наша молодь – сучасна, креативна, з новим мисленням. Українське мистецтво, культура, література, спорт усе більше утверджуватимуть нашу націю в світі. Відтак, допоки державна бюрократична машина якось незграбно дрейфуватиме, нова українська молодь завойовуватиме нові вершини.

Для мене 2019 теж буде роком великої роботи і випробовувань. Чимало законодавчих ініціатив в комітеті, на виході 3 важливі законопроекти (профтехосвіта, фахова передвища і позашкільна освіта). Завдання на моєму 23 окрузі в 10 аркушів не вкладеш, тому скажу коротко: дороги, медицина, пенсії.

Загалом ціль одна – робити чесно і відповідально свою роботу. Згадуючи Шевченкове, "...ми просто йшли, у нас нема зерна неправди за собою..."

Валентин Малиновський, консультант з правових питань Асоціації міст України:

"Надіюся, що 2019 рік стане продовженням позитивної динаміки формування ОТГ попередніх років, протягом яких Волинська область стала одним із лідерів децентралізаційної реформи в Україні. Зауважу, що цей рік буде ключовим у реформуванні базового територіального рівня і, швидше за все, стане останнім у добровільному варіанті об’єднання територіальних громад. Тому бажаю громадам, які чотири роки з різних причин зволікали, нарешті, прийняти доленосне рішення щодо свого майбутнього і у добровільний спосіб визначитися з форматом об’єднання. У такий спосіб ще буде можливість отримати стимулюючі бонуси від держави.

Також очікую, що, нарешті, зрушить з мертвої точки процес об’єднання міст обласного значення із суміжними сільськими радами, найперше, обласного центру Луцька, ситуація в якому найбільш тривожна.

У 2019 році у Волинській області необхідно в основному завершити процес формування ОТГ, тобто сформувати новий базовий рівень територіального устрою, з тим, щоб підготувати основу для реформування у 2020 році субрегіонального (районного) рівня. Для цього слід запропонувати і науково обґрунтувати Києву оптимальний варіант нових повітів (районів), які б були не лише ефективними з точки зору публічного управління та адміністрування, але й враховували історичні, сервісні, логістичні фактори. Волинська влада не повинна повторити помилок, які мали місце у процесі формування госпітальних округів.

А 50 ОТГ, сформованим у попередні роки, бажаю успішного розвитку і нових здобутків з втіленням креативних задумів у практичне життя! Волинь – найближча сусідка ЄС, має показувати позитивний приклад для всієї Україні!"

Олена Твердохліб, голова Княгининівської ОТГ:

"Звичайно, що плани на 2019 рік вже складено ще в грудні 2018 року. Чекаю, що всі надходження до місцевого бюджету Княгининівської ОТГ будуть вчасно наповнювати всі статті тих витрат, на які ми запланували ці кошти до використання. Тому 2019 рік для нас буде роком чистої води, нових очисних споруд та каналізації потужністю 250 куб/добу в селі Зміїнець, а також роком капітального ремонту доріг в селах ОТГ. Це пріоритетні напрямки.

Будуть і менші проекти, спрямовані на розвиток спортивної інфраструктури (будівництво стадіону в селі Милуші), в галузі медицини (створення центру здоров'я в селі Княгининок) та екології (реконструкція очисних споруд в смт Рокині потужністю 40 куб/ добу, перша черга)".

Людмила Денисенко, директор КП "Луцький зоопарк":

"Очікування 2019 – миру, здоров‘я, стабільності. Цілі: збільшити територію зоопарку (мінімум на два гектари), привезти нові види тварин до Луцька, облаштували сучасний дитячий майданчик, підняти працівникам зоопарку заробітну плату та відсвяткувати 40-річчя улюбленого Зоо (бо це буде вперше)!"

Ірина Климець, метальниця молота, учасниця Олімпійських Ігор:

"Від 2019 року очікую море позитивних емоцій та приємних моментів! Звичайно, на новий рік запланувала багато цілей, максимально високих для себе, щоб був стимул працювати та досягати їх. А які саме цілі – вже буду розповідати по мірі їх реалізацій. На мою думку, звичайно, важливо готувати і ставити собі нові цілі в житті для самореалізації, кар’єрного росту, для самомотивації та сенсу життя".

Катерина Теліпська, начальник управління туризму та промоції Луцької міської ради:

"У 2019 році очікую, аби Луцьку вдалося утримати здобуті позиції на туристичному ринку і досягти нових вершин. А для цього потрібна підтримка від лучан, їх довіра, участь і небайдужість".

Юлія Сиротинська, директор департаменту муніципальної варти Луцької міської ради:

"У 2019 році очікую стабільності, миру та спокійних виборів в Україні. Це в загальному. В професійних питаннях першочерговими є дві речі: запуск паркувальних інспекторів та запуск Центру безпеки міста.

В особистому плані... навіть не знаю. Я маю родину, роботу, житло, авто... Хіба що трішки більше часу для відпочинку, напевне".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як колядували відомі волиняни (фото)


 

 


 

Надрукувати
мітки:
коментарів