Поділитись:

Волинський нардеп – у трійці лідерів, які отримали мільйонні подарунки

Четвер, 21 квітня 2016, 20:40
Волинський нардеп – у трійці лідерів, які отримали мільйонні подарунки

Упродовж минулого року троє парламентарів отримали подарунки та призи вартістю понад 1 мільйон гривень. Подарунки вартістю понад мільйон у 2015 році задекларували Нестор Шуфрич ("Опозиційний блок"), Сергій Власенко ("Батьківщина") та волинський нардеп Сергій Мартиняк ("Воля народу").

"Три народні депутати України у 2015 році були мільйонерами просто завдяки отриманим подарункам. При чому, їхня кількість може виявитись більшою, коли на сайті парламенту оприлюднять усі декларації депутатів за 2015 рік", – пише у блозі на "Українській правді" журналіст Сергій Андрушко.

Закон встановлює чітке обмеження – від однієї людини впродовж року депутату можна отримувати подарунки вартістю не більше двох прожиткових мінімумів. Тільки найближчі родичі можуть дарувати депутатам більше.

Саме найближчим родичам і приписують депутати такі подарунки.

Нагадаємо, що у 2015 році Сергій Мартиянк задекларував 18,5 мільйона гривень доходу.

Графа "заробітна плата" у декларації нардепа від Волині одна із "найскромніших", порівняно з іншими пунктами. Тут вказано дохід у розмірі 78 668 гривень, тобто 6,5 тисяч гривень щомісяця. Інші дохідні розділи у декларації вражають більше.

Майже 730 тисяч гривень Мартиняк одержав від продажу майна, 3 886 180 гривень – дивідендів чи процентів. Ще близько 9 мільйонів депутат і бізнесмен заробив на продажі цінних паперів та корпоративних прав.

Волинський нардеп – у трійці лідерів, які отримали мільйонні подарунки

Надрукувати
мітки:
коментарів