Поділитись:

Розповіли, чому не беруть на ночівлю у церкву луцьких п’яних безхатьків

Середа, 09 січня 2019, 15:00

Кімната нічного перебування для безхатьків у Євангельській церкві "Фіміам" ніколи не буває порожньою. Аби зігрітися, переночувати, переодягнутися та поїсти до неї приходять чимало охочих. Однак є одна умова – бути тверезим. А це, як виявляється, у новорічно-різдвяну пору безхатькам дається складно.

Заступник голови Волинського обласного благодійного фонду «Переображення» і координатор проекту Андрій Стицун у коментарі «Конкуренту» 9 січня розповів про те, чи приходять нині безхатьки до кімнати нічного перебування та чи можна туди прийти у стані алкогольного сп'яніння.

«Вони мають можливість прийти, можливо у них брудний одяг, чи мокрий, чи подертий, то в нас є можливість їх переодягнути та прийняти душ. Після того вони мають повністю нормальну гарячу вечерю, спілкування. Кожен має ліжко-місце у теплому приміщенні (там градусів +21-22).  У приміщенні доволі тепло. Але ми обмежені тим, що беремо їх суто на ніч, зранку вони мусять покинути приміщення. Хлопці приходять на волонтерських засадах у порядку чергування з ними чергують», – розповів Андрій Стицун.

Зі слів голови Волинського обласного благодійного фонду, кількість людей у кімнаті для ночівлі може бути різною.

«Їх може бути семеро-шестеро, а то – двоє. У нас просто є умови перебування – не можна розпивати спиртні напої. І в святково-алкогольному стані ми їх не беремо тому, що вже траплялися випадки їхньої ледь не «поножовщини» між собою», – пояснив координатор проекту.

Також додав, що у нічний прихисток найчастіше приходять чоловіки. Однак для жінок тут теж є невеличка кімната.

Зі слів Андрія Стицуна, траплялися випадки, коли безхатьки випивали перед самим входом до кімнати нічного перебування. Але в теплі їх починає «розвозити» і волонтери бачать, що люди ледь піднімають ноги.

«Тому повторюємо: «Хлопці, якщо хтось буде нагліти, то ми маємо алкотестер». Але багато з них не бачить змісту свята без спиртного. Тому інколи буває повна кімната, а інколи двоє, бо інші вирішили собі посвяткувати зі спиртним», – підсумував заступник голови Волинського обласного благодійного фонду «Переображення».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Як живуть луцькі безхатьки: з'явився фільм 

Надрукувати
мітки:
коментарів
05 січня 2024
07 грудня 2023
26 листопада 2023
17 жовтня 2023
13:26
26 квітня 2023
22 квітня 2023
25 березня 2023
07 березня 2023
26 грудня 2022
22 вересня 2022