Поділитись:

В Україні хочуть зробити обов’язковим озелення вулиць

Середа, 09 січня 2019, 19:32

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України планує зробити обов’язковим проведення заходів з озеленення вулиць і доріг при новому будівництві, реконструкції або капремонті.

Про це інформує Урядовий портал. 

«Озеленення є невід’ємною частиною благоустрою. Тому ми у нових змінах до ДБН розглядаємо можливість введення низки змін щодо покращення благоустрою наших міст. Зокремаобов‘язкового озеленення при проектуванні доріг. Це покращить екологічний стан міст і надасть їм новий сучасний вигляд, а жителям – комфортні умови для перебування і проживання», – зазначив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

На його думку, у цьому питанні є доцільним вивчення досвіду Німеччини, Нідерландів, Австрії та інших високорозвинених європейських країн. «Там все зроблено для людей, їх комфорту та затишку. Ми теж маємо переймати і впроваджувати цей позитивний досвід», – додав Лев Парцхаладзе.

Наприклад, у німецькому Лейпцигу площі зелених насаджень диференціюються в залежності від щільності забудови та норм озеленення в окремих районах міст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Банкомати і вбиральні: в Україні хочуть модернізувати зупинки громадського транспорту

Надрукувати
мітки:
коментарів