Поділитись:

Які політсили на Волині вітали зі святами найактивніше

Середа, 09 січня 2019, 16:00

Спостерігачі ОПОРИ на Волині зафіксували повідомлення про вручення подарунків, зокрема на дитячих новорічних святах, з боку регіональних представництв партій Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» та «Українське об’єднання патріотів – УКРОП».

Найбільшу кількість вручень подарунків на Волині було зафіксовано з боку представників ВО «Батьківщина». На офіційному сайті обласного осередку, а також у групах та сторінках у соцмережі Facebook виявлено дев’ять дописів «благодійного» змісту.

Так, 28 грудня голова Ковельської районної парторганізації «Батьківщини» Володимир Андросюк на своїй сторінці виклав фото із візиту до вихованців інклюзивно-ресурсного центру. Дітей відвідали представники ВО «Батьківщина», які вручили їм солодощі. Згодом допис «перепостили» на Facebook-сторінку обласного осередку партії.

Того ж дня у групі Володимир-Волинського районного осередку «Батьківщини» повідомили про те, що партійці за підтримки нардепа 6-го скликання Віктора Олійника «привітали діток на новорічному ранку в садочку села Суходоли».

Також 28 грудня на сайті Волинської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» з'явилося одразу декілька «благодійних» новин. У першій із них розповідають, що  активісти районної партійної організації побували на новорічних ранках у дитячих закладах. У тексті, зокрема, згадують, що представники «Батьківщини» вручали діткам солодощі та іграшки. Представники партії побували у дитсадках сіл Радехів, Зачернеччя, селища Головне. Окрім того,
привітали подарунками вихованців інклюзивно-ресурсного центру міста Любомль.

У другому повідомленні йдеться про те, що депутатка Волинської обласної ради Людмила Кирда, обрана від ВО «Батьківщина», привітала з новорічно-різдвяними святами особливих діток, які навчаються у загальноосвітній школі № 1 селища Маневичі.

«Обранка громади вручила їм солодкі почастунки та побажала всіляких гараздів і міцного здоров’я», – повідомляють на сайті. Окрім того, «за підтримки» Кирди відбулося новорічно-різдвяне свято у селі Троянівка – тут дітям із громади також вручили подарунки. Розповідають у новині й про те, що  представниця партії відвідала родину, яка виховує дітей-сиріт, та також передала новорічні подарунки.

У третій новині із назвою «Володимир-Волинські партійці проводять доброчинні заходи», зокрема, йдеться про те, що депутат-«батьківщинівець» районної ради Олександр Місан подарував свято вихованцям дитсадка села Хобултова та вручив їм солодощі.

29 грудня на Facebook-сторінці Володимир-Волинської районної партійної організації повідомили про відвідини новорічних ранків у садочках с. Стенжаричі та с. Зоря.

«Завдяки підтримці Олійника Віктора Степановича дітки отримали солодкі подарунки та розвиваючі іграшки», – йдеться у дописі.

У Facebook-групі «ВО Батьківщина – Іваничі. Районна партійна організація» 2 січня розмістили допис із підписом «Вручення медичних аптечок людям похилого віку та інвалідам або їхнім родичам партійцями Іваничівської районної організації ВО «Батьківщина». Як видно із фото, окрім аптечок людям, вручали пакети із партійною символікою. Зауважимо, що на сторінці обласного осередку ВО «Батьківщина» у «перепості» цього допису зазначають, що вручення відбулося у рамках акції «Підтримай партійця».

Також 2 січня у групі «ВО Батьківщина – Іваничі. Районна партійна організація» виклали понад три десятки фото із вручення подарунків та солодощів у дитячих садочках у селищі Іваничі, селах Милятин та Колона. Як видно зі знімків, дітям вручали пакети із партійною символікою «Батьківщини».

 

6 січня на сторінці ВО «Батьківщина» Луцького району повідомили, що представники партії передали подарунки у школи та садочки.

«Подарунки – це чудові ялинкові прикраси, різдвяні листівки з привітаннями та подарункові набори з солодощами. Окрім цього, ми долучились до збору подарунків, який організувала Іра Дяченко та разом з нею передали їх у будинок дитини. На жаль, малеча ще перебуває на карантині, тому ми знову не змогли з ними зустрітися та побавитися», – йдеться у дописі.

Окрім того, напередодні Різдва із деяких партійних наметів дарували «сувеніри» – згадка про це є на сторінці «Любешів-Батьківщина». У тексті йдеться, що разом із партійними газетками мешканці Любешова отримували й сувеніри. На фото також зафіксовані сувеніри у формі янгола.

Окрім того, спостерігачі виявили два дописи щодо подарунків від імені партійців «УКРОПУ», та що депутати брали участь у їх передачі. Так, 4 січня на Facebook-сторінці «УКРОП Волині» повідомили, що депутати Луцької міської ради Сергій Балицький та Юрій Безпятко напередодні Нового року подарували луцькій школі № 11 м’ячі. Тут, зокрема, розмістили відеосюжет із місцевого телеканалу «Аверс» із візитом депутатів до навчального закладу.

8 січня на Facebook-сторінці «УКРОП Волині» опублікували новину про те, що депутати-«укропівці» передали ковельському садочку подарунки, які надав фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». У повідомленні зазначають, що до фонду за підтримкою звернулася ініціативна група депутатів. Окрім того, у тесті йдеться, що голова благодійного фонду «Реабілітація», «укропівець» та депутат райради Георгій Корнієвський упродовж багатьох років підтримує навчальний заклад.

Зауважимо, що Громадянська мережа ОПОРА здійснила моніторинг регіональних сайтів та сторінок у Facebook інших найактивніших політичних сил. Однак, на них відомостей щодо вручення подарунків не виявили. Зауважимо, що, наприклад, на сторінках обласного осередку «Радикальної партії Олега Ляшка» та ВО «Свобода» йшлося, що з наметів мешканців Волині вітали із прийдешніми святами. Однак у цих випадках обійшлося лише врученням партійної преси, а також буклетів та календарів із зображенням імовірних кандидатів.

За словами радниці з юридичних питань Громадянської мережі «ОПОРА» Тетяни Юзвяк,таку діяльність партійних осередків, які на цих виборах мають потенційних кандидатів на посаду Президента, не можна вважати доброчесною, оскільки створені нерівні можливості для вже зареєстрованого кандидата поряд із незареєстрованим. Адже для першого кандидата та його партії вже діє безліч законодавчих обмежень та вимог, а для другого кандидата з партією - не діє ніяких обмежень для агітації та підкупу. Така ситуація відкриває можливості для партійних осередків без обмежень агітувати за свого лідера, який ймовірніше всього через певний проміжок часу таки стане кандидатом на посаду Президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президентські вибори: кого "по-чорному" піарять на Волині (фото)

 

Надрукувати
мітки:
коментарів