Поділитись:

"Добре, що за людину живу визнають", – волинський священик про російських журналістів

Четвер, 10 січня 2019, 10:06
«Добре, що за людину живу визнають», – волинський священик про російських журналістів

До священника з Волині Івана Сидора зателефонували журналісти з з радіо "Комсомольска правда" (Москва).

Про те, як відбувалася розмова, священнослужитель написав на своїй сторінці у Facebook.

Як зазначив він, журналісти попросили прокоментувати майбутнє автокефальної Православної церкви України. Відтак Іван Сидор погодився, а з поваги до російськомовної аудиторії і щоб слова були зрозумілими для всіх говорив російською. Однак священику почали ставити провокативні запитання:  "Почему я, русскоговорящая, не могу ввойти помолится в ПЦУ?", "Почему презирают русскоговорящих?", "Почему Филарет Патриарх?", "За что Филарету дали Героя Украины", "Зачем вам автокефалия? Вы не можете Бога поделить?" тощо.

"До слова, спілкуючись зі мною, завжди казали "так называемая Православная Церковь Украины", а мене називали "так называемый священник ПЦУ". Добре, що хоч за людину живу визнають", – зазначив священик. 

Також він зазначив, що його постійно перебивали, коли відповіді були надто переконливими, просили зачекати на лінії, вставляли рекламу. 

"Наприклад на питання "Зачем вам автокефалия?" відповів: "А навіщо Російській церкві автокефалія? Навіщо Росії незалежність? Навіщо Росії президент? Так само і у нас. Україна така ж сама незалежна країна, як і Росія. І церква в Україні має бути і вже є така ж сама незалежна, як в Росії", – зазначив Іван Сидор.

До того ж священнослужителю не дали можливості попрощатися, коли розмову завершили. 

"Дякую вам, комсомольці, за цей досвід. Я вкотре переконався, що країна живе в тотальній брехні, бо самі ж журналісти не можуть виконати найпростійшого – дотримати свого слова", – написав священик у Facebook.

Нагадаємо: Іван Сидор був у складі делегації ПЦУ під час отримання Томосу про автокефалію Української Церкви у Стамбулі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинський священик показав як відбувалося богослужіння у Софії Київській (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024