Поділитись:

П'яний розбій у волинському гуртожитку: неповнолітні побили ліцеїстів заради 2 гривень на цигарки

П'ятниця, 11 січня 2019, 06:38
П'яний розбій у волинському гуртожитку: неповнолітні побили ліцеїстів заради 2 гривень на цигарки

У гуртожитку Старовижівського професійного ліцею п'яні неповнолітні погрожували ліцеїстам та вимагали гроші на сигарети. Коли ті відмовилися давати гроші, нетверезі підлітки почали застосовувати фізичне насильство.

Про це йдеться у вироку Ратнівського районного суду Волинської області від 8 січня.

Двоє неповнолітніх у стані алкогольного сп'яніння заходили до кімнат гуртожитку Старовижівського професійного ліцею, в яких мешкали інші учні цього навчального закладу, та вимагали в них гроші на цигарки. Коли ліцеїсти відмовлялися віддавати гроші, п'яні підлітки застосовували фізичне насильство та відкрито забирали останні кошти з гаманців їх власників. З тими, хто не мав грошей взагалі, вчиняли так само – погрожували та били руками і ногами по голові.

Однак очікування неповнолітніх злочинців значно збагатитися не справдилися – їм вдалося зібрати лише 1 гривню 75, 20 гривень та 2 гривні.

Один із обвинувачених заперечив обставину скоєння кримінального правопорушення в стані алкогольного сп'яніння. За його словами, спиртне (пляшку пива) він вживав уже після скоєного злочину. Інший неповнолітній свою вину не визнав взагалі.

Однак винуватість обох обвинувачених в інкримінованих кримінальних правопорушенях доводиться дослідженими в судовому засіданні доказами, зокрема показами потерпілих та судово-медичною експертизою.

Отож, суд визнав обох неповнолітніх винними та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк чотири роки кожному, однак на підставі ст. 75,76 КК України звільнив їх від призначеного покарання, якщо вони протягом двох років не вчинять нового злочину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Напав з ножем: у Луцьку пограбували чоловіка

Надрукувати
мітки:
коментарів